Atenţie ce cumpăraţi! Ouă de ciocolată contrafăcute în unele magazine şi depozite din Alba

16 aprilie 2013 13:291 comment

IMG_4797-1

Prezent la instalarea noului comisar şef adjunct al Centrului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Alba, Emil Nistor, comisarul şef al Comisariatului Regional Centru, Sorin Susanu a declarat că în aceste zile comisarii pentru protecţia consumatorului, din Regiunea Centru, sunt agrenanţi în controale ample în judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu după ce au depistat ouă de ciocolată cu surprize Bakugan despre care au suspiciuni că ar fi contrafăcute. Comisarul şef Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional Centru, a declarat la Alba Iulia că aceste produse sunt periculoase pentru că nu au niciun element de identificare sau referitoare la compoziţie.
„Aceste ouă reprezintă un real pericol pentru că nu putem şti nici producătorul, compoziţia, termen de valabilitate şi modul în care sunt distribuite. Ne ocupăm în toate judeţele din regiune pentru identificare şi retragerea lor de la comercilizare. Vreau să fac o precizare: dacă consumatorul cunoaşte că un anumit produs are un preţ mediu, iar undeva îl găseşte la un preţ mult mai mic, poate la jumătate trebuie să aibă suspiciunea că poate fi contrafăcut. Îndeosebi să aibă foarte mare grijă în această perioadă la tot ce înseamnă jucării sau produse pentru copii, care din păcate, într-o acţiune comună cu regionala vamală am descoperit că sunt din ce în ce mai mult contrafăcute şi pot dăuna sănătăţii copilului. O simplă jucărie, care la prima vedere pare inofensivă poate avea elemente mici, care pot fi înghiţite de copii sau materialul din care este făcut un ursuleţ să-i dăuneze.
Nu o să vă precizez cu exactitate toate datele pentru că suntem într-o amplă acţiune de control. Au fost descoperite (n.red. ouăle de ciocolată) atât în vămile din diferite oraşe la momentul în care se dorea introducerea lor către comercianţi, cât şi în anumite en-gros-uri din oraşe, en-gros-uri de produse să zic mai ieftine. Pentru că aceste ouă care imită cunoscutele ouă Kinder au un preţ mult mult mai mic decât ale variantei originale. Au fost în toate cele şase judeţe (n.red. Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu) din regiunea Centru descoperite până acum. Chiar şi în reşedinţa de judeţ Alba Iulia. Au mai fost descoperite la un distribuitor mai mic care distribuia inclusiv în oraşe mai mici din judeţul Alba. Nu ştim încă cu exactitate câte şi toate oraşele în care a ajuns dar tocmai asta facem. Acţiunea a început de două zile, este în plină desfăşurare. La sfârşit o să facem un comunicat de presă cu toate datele punctuale, cu magazine, cu locuri în care s-au desacoperit. Nu putem să estimăm exact câte au intrat, pentru că neexistând documente şi tot ce înseamnă provenienţă şi importator oficial în România a acestor produse nu putem avea exact estimarea”, a declarat Sorin Susanu, comisarul şef al Comisariatului Regional Centru al Protecţiei Consumatorilor.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com