Atentie, pietoni!

12 decembrie 2016 14:510 comments

Peste 130 de pietoni au fost sancţionaţi de poliţişti în săptămâna precedentă, pentru că nu au respectat regulile privind traversarea.  Poliţiştii au amendat şi 12 şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor.

 

În perioada 05.12 – 08.12.2016, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut  ca scop prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii.

 

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi 139 de pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare şi 12 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Acestora din urmă, complementar sancţiunii contravenţionale aplicate, le-au fost suspendate permisele de conducere, pentru 30 de zile. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 15.750 lei.

1-tragedie-un-barbat-a-fost-spulberat-pe-o-trecere-de-pietoni-dupa-ce-a-traversat-printr-un-loc-nepermis

Pentru a evita implicarea in accidente rutiere, recomandăm pietonilor:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com