Bărbați din Blaj amendați contravențional din cauza că au consumat alcool în fața unei biserici

18 aprilie 2013 09:340 comments

jandarmi-amenda1Ieri, 17 aprilie trei bărbați au fost sancționați contravențional și cu avertisment scris din cauza faptului că au fost prinși în timp ce au băut bere și au deranjat liniștea publică în fața unui lăcaș de cult din municipiul Blaj.

Cei trei domiciliază pe raza comunelor Mihalţ, respectiv Cetatea de Baltă şi au încercat să-şi justifice comportamentul prin faptul că sunt vechi prieteni şi erau bucuroşi că se întâlniseră întâmplător în municipiul Blaj. Nu la fel de bucuroşi au fost cei care au trecut ieri, în jurul orei 14.00, prin faţa Catedralei Sfânta Treime din localitate şi care au fost nevoiţi să-i urmărească pe cei trei consumând alcool şi manifestându-se zgomotos. Unul dintre aceştia, indignat, a semnalat scena la 112, iar la faţa locului a fost direcţionat un echipaj de jandarmerie. Bărbaţii au fost identificaţi ca fiind G.S. ( 23 de ani ), G.S. ( 28 de ani ) şi T.I. ( 49 de ani ) şi au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte atragem atenţia că echipajele de jandarmerie vor acţiona pentru depistarea celor care consumă alcool în spaţii publice neautorizate şi reamintim că, potrivit prevederilor Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicata*), consumul de băuturi alcoolice pe drumuri publice, în parcuri, stadioane şi terenuri sportive, în instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, precum şi în toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com