Basescu sarbatoreste Unirea!

24 ianuarie 2019 14:070 comments

 
 
 
 

Ziua Unirii: Programul evenimentor din tara si ce fac Iohannis si Dancila

 
 
Joi, 24 Ianuarie 2019, ora 07:00
 
 
 
 

   

 
Ziua Unirii: Programul evenimentor din tara si ce fac Iohannis si DancilaFoto: Arhiva Facebook/ Ministerul Apararii Nationale
 
 
 
Mai multe ceremonii militare si religioase vor avea loc in tara joi, 24 ianuarie, zi in care romanii sarbatoresc 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

In Bucuresti, Ministerul Apararii Nationale organizeaza de la ora 09:30 o ceremonie militara de depuneri de coroane si jerbe de flori la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasata in Dealul Patriarhiei Romane.

Intre orele 10:00 si 14:00, la Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” va fi organizata o manifestare intitulata “Unirea Principatelor Romane 1859-2019”, dedicata implinirii a 160 de ani de la dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Unite, potrivit unui comunicat de presa al ministerului, remis, miercuri, Ziare.com.

“Manifestarea va include momente de reconstituiri istorico-militare cu ajutorul unor asociatii de profil si depunerea de coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la cel al lui Mihail Kogalniceanu si la cel al generalului Ioan Emanoil Florescu, statui aflate in curtea muzeului. De asemenea, publicul vizitator va putea admira doua expozitii care contin si obiecte personale care au apartinut domnitorului Alexandru Ioan Cuza”, conform sursei citate.

Iasi

Potrivit Primariei Iasi, incepand cu ora 09:30, in Piata Unirii va avea loc prima parte a concertului de muzica populara “Noi suntem romani”.

Apoi, la ora 10:30, va avea loc ceremonia militara si religioasa la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii. In acest timp, aeronave IAR-99 SOIM si elicoptere IAR – 330 SOCAT vor survola zona, informeaza MApN.

Iata cum se va desfasura ceremonia:
– Te Deum: Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Episcopia Romano-Catolica de Iasi;
– Discursurile oficialitatilor locale si centrale;
– Depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar Alexandru Ioan Cuza;
– Parada militara;
– Intonarea “Horei Unirii”.

La ora 11:30 se va desfasura a doua parte a concertului de muzica populara “Noi suntem romani”. Potrivit primariei, va fi si o “masa populara”, unde doritorii pot servi ceai, vin fiert si placinte moldovenesti.

La ora 12:30 va avea loc o slujba si depunere de coroane de flori la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la Manastirea Trei Ierarhi.

Ulterior, la ora 14:00, se va desfasura dezvelirea bustului poetului national georgian Besarion Gabashvili, in prezenta ambasadorului Georgiei in Romania, pe esplanada Costache Negri.

Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina de Facebook a evenimentului organizat de Primaria Iasi: 24 ianuarie – Unirea Principatelor Romane

La Focsani, de la ora 15:00, in Piata Unirii vor avea loc o ceremonie militara si religioasa si un moment artistic evocator dedicat momentului. Activitatea se va incheia cu o retragere cu torte.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com