BOSCH inaugurează sâmbătă la Blaj a treia unitate de producţie

6 iunie 2013 12:580 comments

Bosch blaj 358Sâmbătă la Blaj concernul german Bosch inaugureaza cea de a treia unitate de producție din România. Grupul industrial a achiziționat anul trecut o suprafată de teren de aproximativ 7 hectare de la administrația publică locală în imediata apropiere a celor 23 de hectare deținute până atunci.
“Noul proiect Bosch va asigura o sursă de energie suplimentară bugetului local, care va permite administrației publice să ambaleze motoarele la turația maximă posibilă pe circuitul de dezvoltare durabilă a comunității noastre.”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.
Pentru această noua investiție concernul a depus la Ministerul de Finanțe o solicitare pentru acordarea ajutorului de stat destinat investitorilor străini. Guvernul României, condus pe atunci de Emil Boc, a decis acordarea unei subvenții de 13,4 milioane de Euro pentru investiția de la Blaj urmând să-și recupereze banii din impozitele și taxele pe care firma le va plăti în următorii ani.
“Pentru județul Alba, Bosch a însemnat un parteneriat stabil și totodată un mesaj pozitiv pentru alți investitori de mare calibru. Logoul Bosch, de forma unui magnet, amplasat pe harta județului Alba a funcționat într-adevăr ca un magnet și pentru companii mai mari sau mai mici care au investit la Sebeș, Cugir sau Munții Apuseni.”, spune Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba.
Lucrările de construcţie la cea mai recentă unitate de producție au început în primăvara anului trecut. Pe noua suprafaţă construită, de circa 21.000 de metri pătraţi vor fi create aproximativ 320 de noi locuri de muncă la deschidere urmând ca până în 2017 cifra să crească până la 1000. Compania germană mai deținea până acum la Blaj două fabrici Rexroth construite în anul 2007, respectiv 2009.
Inaugurarea oficială a celei de-a treia unități Bosch Rexroth va fi urmată de un eveniment cadou oferit de către concernul german comunității locale. De la ora 18.00 pe Câmpia Libertății , într-un eveniment live de excepție, vor concerta Vama. Voltaj, Blackstar, Sore, Alina Eremia si Dorian Popa.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com