Bosch va deschide a treia unitate de producţie de la Blaj

18 martie 2013 16:440 comments

Bosch

Blajul tinde să devină un pol economic important al judeţului Alba. Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă faptul că Bosch va deschide în luna iunie a acestui an,cel mai probabil pe data de 8, a treia unitate de producţie de la Blaj. În acest moment lucrările la cea de a treia unitate de producţie a renumitului investitor german se află pe ultima sută de metri lucrându-se la finisaje şi la montarea echipamentelor de producţie. Trebuie spus că lucrările la această investiţie au început în primăvara anului trecut. Valoarea acestei investiţii este de 45 de milioane de euro din care 15 milioane reprezintă ajutor din partea statului român.
Noua unitate de producţie va crea în primă fază încă 320 de locuri de muncă la Blaj urmând ca până în 2016 această nouă investiţie să asigure aproximativ 1000 de locuri de muncă.
Conform declaraţilor primarului municipiului Blaj, Gheorghe Rotar la noua unitate de producţie se vor produce senzori pentru sistemele de frînare şi acceleraţie a automobilelor dar va exista şi un centru de testare şi cercetare. Nu este exclus ca în viitor investiţia Bosch de la Blaj să se extindă cu alte unităţi de producţie ţinând cont că investitorul german deţine în zona unde are cele trei unităţi de producţie circa 30 de hectare de teren.
După darea în folosinţă a celei de a treia unităţi de producţie Bosch pe platforma industrială a a investitorului german de la Blaj vor lucra peste 1000 de angajaţi iar în 2016 numărul acestora va ajunge la cel puţin 1700 de angajaţi
Până în prezent Bosch a investit la Blaj 100 de milioane de euro şi este principalul contributor la bugetul local cu 35% din valoarea acestuia.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com