Campania de informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” demarează în județul Alba

13 septembrie 2013 08:490 comments

PNDR

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a demarat cea de-a doua etapă a Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”.
Astfel, în perioada august – noiembrie 2013 au fost programate a se desfășura 1.850 de întâlniri, la nivel național, cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).
În judeţul ALBA, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum: Cenade, Cergău, Cut, Doştat, Gâlda De Jos, Jidvei, Blandiana, Ceru-Băcăinţi, Ohaba, Întregalde, Livezile.
În judeţul SIBIU, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum: Bruiu, Carţa, Marpod, Merghindeal, Raşinari, Cornaţel, Rău Sadului, Şelimbar, Roşia, Daia, Ludoş, Mihăileni, Şeica Mare.
În judeţul MUREŞ, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum: Râciu, Fântânele, Veţca, Ceuaşu de Câmpie, Bala, Cozma, Sâncraiu de Mureş, Glodeni, Sânger, Grebenişu de Câmpie, Pănet, Băgaciu, Adamuş.
În judeţul HARGHITA, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum: Praid, Ciucsângeorgiu, Lunca De Jos, Sândominic.
În judeţul COVASNA, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum: Băţani, Malnaş şi Brăduţ.
prezentă în localităţi precum: Praid, Ciucsângeorgiu, Lunca De Jos, Sândominic.
În judeţul BRAŞOV, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum Drăguş şi Dumbrăviţa.
Informațiile oferite se vor axa pe consilierea și sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor pe care le implementează. Mai precis promotorii care activează în cadrul campaniei, vor comunica beneficiarilor și publicului participant informaţii privind:
respectarea obligaţiilor contractuale şi evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidenţierea clară a posibilelor consecinţe şi penalităţi;
realizarea şi respectarea graficului de eşalonare al plăţilor efectuate prin PNDR;
aspecte ale întocmirii şi respectării declaraţiei de cheltuieli;
derularea procesului de achiziţie a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor;
posibilităţile de dezvoltare durabilă a mediului rural
De asemenea, evenimentele programate îi vor pregăti pe cei interesați în a-și dezvolta spiritul antreprenorial, atât de necesar pentru derularea proiectelor europene și vor putea informa publicul despre ultimele noutăți legate de finanțarea agriculturii și dezvoltării rurale în România.

Obiectivul principal al Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” este creșterea indicelui de absorbție efectivă și corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, în sensul creșterii gradului de acuratețe și corectitudine a întocmirii cererilor de plată, precum și a cererilor de finanțare.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com