Campania “PNDR vine în satul tău” va ajunge joi în Alba la Blaj

19 martie 2013 11:590 comments

reclama color

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a lansat începând cu data de 28 februarie 2013 campania de informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
Proiectul presupune derularea unei campanii naționale de informare a beneficiarilor PNDR (Axa I, II, și III), precum și a potențialilor beneficiari, privind derularea fondurilor europene acordate prin PNDR .
Campania se realizează sub formă de caravană informativă în cadrul căreia vor fi realizate 15 rulote expoziționale ce vor parcurge un traseu național în funcţie de specificul agricol şi economic al zonei. Aceste caravane vor efectua săptămânal deplasări, timp de 10 luni, în fiecare regiune, astfel încât să poată oferii informații și distribuii materiale informative și promoționale către publicul ținta al APDRP și APIA.
Prin aceasta campanie se urmărește asigurarea unui impact pozitiv al receptării informațiilor, dezvoltarea unui comportament participativ al potențialilor beneficiari și creerea unui climat de încredere prin prezentarea unor proiecte de succes.
La nivelul judeţului Alba caravana va fi lansată oficial joi 21 martie la Blaj la Sala Mare a Centrului Cultural Iacob Mureşian. La evenimentul de lansare va participa albaiulianul Nicolae Popa, directorul general adjunct de implementare tehnică al APDRP, Achim Irimescu, secretar de stat pentru dezvoltarea rurală din cadrul Minestrului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, George Turtoi director general APIA precum şi oficialităţi judeţene. Trebuie spus faptul că la Blaj tot joi se deschide şi Târgul Mierii iar campania “PNDR vine în satul tău” face parte din eveniment.
Personalul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) și al Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA) va fi implicat, alături de promoterii desemnați prin proiect, în acțiunea de informare a beneficiarilor în funcție de situațiile specifice cu care se confruntă în executarea proiectelor și întocmirea cererilor de plată, precum și alte informații de interes pentru beneficiari și potențialii beneficiari ai PNDR. Asfel, prin acțiunile de informare din cadrul acestei caravane se vor disemina informații privind: consiliere antreprenorială pentru abordarea unei afaceri cu fonduri europene; întocmirea corectă a proiectelor; etapele obținerii finanțării: conformitatea, eligibilitatea, selecția și contractarea; etapele accesării Măsurilor precum și drepturile şi obligaţiile ce revin beneficiarilor Axei II; realizarea și respectarea graficului de eșalonare a plăților; aspecte ale întocmirii și respectării declarației de cheltuieli; derularea procesului de achiziție a bunurilor, serviciilor și lucrărilor; respectarea obligațiilor contractuale și evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidențierea clară a posibilelor consecințe și penalități.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com