CAND DOI SE CEARTA…

11 iulie 2019 06:500 comments

Preşedintele USR, Dan Barna, susţine că Alianţa 2020 USR-PLUS îşi va anunţa candidatul din alegerile prezidenţiale în maximum două săptămâni.

“Tocmai vin de la o rundă discuţii şi negocieri cu colegii din PLUS. Probabil într-o săptămână jumătate – două săptămâni vom avea o decizie finală în cadrul alianţei. Sâmbătă vom avea un congres al USR în care, conform statutului, va fi nominalizat candidatul USR pentru cursa prezidenţiale. Vom avea, sper eu, în câteva zile şi decizia alianţei. Va fi cu siguranţă un candidat unic. Vom avea o propunere de tandem candidat prezidenţiale şi variantă premier astfel încât să putem construi mai departe scenariul de Românie proeuropeană pe care apoi alianţa îl va duce în dezbaterea publică şi apoi în alegerile prezidenţiale şi în campania pentru locale şi parlamentare”, a afirmat luni seara, la B1 TV, Dan Barna. 

Întrebat dacă va fi el sau Dacian Cioloş, Barna a subliniat că acest lucru se va decide în urma analizei.

Aceasta “nu se face dând cu banul sau stigă mai departe, este o analiză foarte pragmatică cu plusuri şi minusuri, oportunităţi şi elemente care trebuie adresate. Din perspectiva asta vom ajunge la o decizie care noi sperăm că va fi cea mai înţeleaptă”, a afirmat Dan Barna, adăugând că nu se discută foarte mult pe sondaje.

“Evident, le-am văzut, discutăm mai mult pe strategie politică, pentru ca Alianţa USR PLUS să poată avea un mesaj coerent şi credibil, un mesaj consistent despre ceea ce vom face din 2020, după ce vom veni la guvernare. Şi din această perspectivă şi candidatul la prezidenţiale este un pas necesar, prin care vom avea ocazia să transmitem acest mesaj al Alianţei USR PLUS, acest mesaj de Românie modernă şi Românie de viitor în care noi credem foarte mult”, a declarat liderul USR.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com