Caravana “PNDR vine în satul tău” a pornit la drum prin Alba – Nicoale Popa director adjunct APDRP: “Vrem ca fermieri, agricultorii să accezeze cât mai multe fonduri europene”

21 martie 2013 17:110 comments

nicu popaJoi la Blaj în cadrul “Sărbătorii Mierii” a fost lansată nivelul judeţului Alba caravana “PNDR vine în satul tău” . La evenimentul de lansare a participat albaiulianul Nicolae Popa- directorul general adjunct de implementare tehnică al APDRP, Achim Irimescu- secretar de stat pentru dezvoltarea rurală din cadrul Minestrului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, George Turtoi -director general APIA precum şi oficialităţi judeţene şi locale.

Pe acest subiect albaiulianul Nicolae Popa, directorul general adjunct de implementare tehnică al APDRP ne-a declarat: “„Folosindu-ne de aceast prilej, sărbătoarea mierii, noi am considerat că trebuie să fim alături de oameni, în mijlocul beneficiarilor de fonduri europene, de aceea lansarea programului „PNDR-ul vine în satul tău” dorim să plece de aici de la Blaj. Vrem să stăm de vorbă cu oamenii, să-i pregătim, să le spunem ce au de făcut, cum să întocmească proiectele, ce condiţii trebuie să îndeplinească ca să poată să acceseze fondurile pentru 2014-2020, care vor fi în valoare de aproape 10 miliarde de euro. Dacă am avut probleme în programul 2007-2013 în perioada 2014-2020 vrem să intrăm pregătiţi. De aceea această caravană are rolul de informare, consiliere şi, dacă vreţi, să învăţăm oamenii ce afaceri să abordeze, care sunt profitabile şi care se potrivesc pentru activitatea lor. Din punctul acesta de vedere vrem să mergem din comună în comună, din sat în sat, să discutăm cu fiecare fermier, cu fiecare agricultor, cu fiecare ţăran, să îl învăţăm cum trebuie să acceseze fondurile europene. În perioada 2007-2013 am avut la dispoziţie 8 miliarde de euro. Vreau să vă spun că s-au depus proiecte pentru 18 miliarde de euro. Eu sunt convins că şi pentru perioada 2014-2020 interesul va fi extraordinar de mare şi oamenii se vor reorienta pentru că fondurile europene reprezintă o componentă importantă în sprijinirea dezvoltării agriculturii româneşti. Fără fonduri europene vom rămâne la nivelul de subzistenţă, iar noi trebuie să depăşim acest stadiu de subzistenţă în agricultura românească”

Personalul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) și al Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA) va fi implicat, alături de promoterii desemnați prin proiect, în acțiunea de informare a beneficiarilor în funcție de situațiile specifice cu care se confruntă în executarea proiectelor și întocmirea cererilor de plată, precum și alte informații de interes pentru beneficiari și potențialii beneficiari ai PNDR.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com