Ce vrea să facă Guvernul cu banii obţinuţi din proiectul Roşia Montană

22 septembrie 2013 08:047 comments

rosiaRomânia TV a intrat în posesia unui document care arată ce îşi doreşte Guvernul să facă cu banii de la Roşia Montană. Este vorba de 4 miliarde de euro dedicaţi unor proiecte de mare anvergură în sănătate, transport şi educaţie.
Potrivit documentului, exploatarea de la Roşia Montană ar aduce la bugetul statului o sumă importantă de bani. Miliarde de euro pentru care Direcţia de Strategii Guvernamentale s-a gândit la următoarele proiecte.
Sănătatea este primul domeniu care ar beneficia de banii de la Roşia Montană. Astfel, vor fi modernizate 40 de spitale municipale din oraşele din Transilvania, iar alte şase spitale de urgenţă vor fi dotate cu 800 de paturi. Calculele estimează o investiţie de 2,2 miliarde de euro.
Peste un miliard de euro sunt dedicaţi infrastructurii. Potrivit proiectului, 165 de kilometri din Autostrada Transilvania ar putea fi construţi din banii proveniţi din exploatarea de la Roşia Montană.
Pentru domeniul educaţie sunt alocaţi, potrivit aceluiaşi proiect, 280 de milioane de euro. Patru sute de grădiniţe, 300 de şcoli şi 15 cămine studenţeşti din Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Oradea vor fi construite sau modernizate.
Un alt domeniu la care s-a gândit Guvernul este asistenţa socială pentru care ar fi dedicaţi 220 de milioane de euro. Cu aceşti bani se vor moderniza 110 azile de bătrâni.
sursa> RTV

7 Comments

  • se pot face foarte multe cu banii de pe urma acestui proiect, insa intai trebuie sa se porneasca, ca sa inceapa sa intre beneficiile in tara!

  • Odata cu pornirea PROIECTULUI , Romania va putea sa devina o tara puternica, care sa isi permita sa aiba spitale la cele mai inalte standarde plus inca cateva sute de beneficii. Mineritul la Rosia Montana reprezinta pentru noi o cale de a iesii din criza, o cale ca Romania sa iasa din statul de tara slab dezvoltata si saraca!!!

  • Dezvoltarea Romaniei incepe cu Proiectul Rosia Montana!

  • Ar fi foarte multe de facut in Romania dar uni dintre protestatari spun ca noi la Rosia putem trai si fara prea multa modernizare ,noi putem trai ca acuma 100 de ani ,iei sa aiba totul la oras si cand se satura de aglomeratie odata pe an sa aiba unde se evadeze ,,,io as vrea sa il vad pe ala care vine aici si lasa orasu ,sa traiasca si el de azi pe maine ,fara prea multe facilitati..

  • 4 miliarde de euro dedicaţi unor proiecte de mare anvergură în sănătate, transport şi educaţie cu ajutorul proiectului minier dela Rosia Montana !!!

  • Pe langa avantajele economice, adaugam si faptul ca patrimoniul va fi reabilitat, iar apele care sunt poluate in prezent vor fi curatate.

  • Acest proiect este o sansa pentru o intreaga tara , nu doar Rosia Montana !!!! Investiţii precum cea de la Roşia Montană sunt un adevărat motor pentru piaţa muncii din România.Proiectul Roşia Montană va aduce peste 4 miliarde de dolari în economia României:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com