Cetatea Alba Carolina și județul Alba, vedete pe Internet

5 septembrie 2013 11:150 comments

imagine oficiala instagram 3Cetatea Alba Carolina și destinațiile turistice din județul Alba vor deveni mai vizibile în mediul online, prin fotografii care vor fi surprinse și publicate „în direct” pe Internet în cadrul unui eveniment organizat în premieră în 7 și 8 septembrie, numit #instawalkAB.
Evenimentul este o întâlnire aunora dintre cele mai active persoane din comunitatea Instagram, o rețea socială online dedicatăîmpărtășirii de imagini și clipuri video.Acestea se vor reuni sâmbătă la Alba Iulia pentru a fotografia și filma cetatea recent restaurată, iar duminică vor pleca prin județ pentru a surprinde cele mai spectaculoase peisaje din zonele Vidra, Arieșeni și din Albac, unde va avea loc la finalul săptămânii și Târgul Național de Turism Rural.
Fotografiile realizate în tot acest parcurs vor fi publicate în timp real pe Internet, pentru ca
un număr cât mai mare de români să redescopere frumusețea peisajelor din „cealaltă capitală”
și din Apuseni.
#instawalkAB este organizat de doi bloggeri activi în mediul online românesc: Robert Katai, fondatorul Instagramology, o comunitate dedicată utilizatorilor Instagram, și Andrei Aroneț, un blogger clujean care a organizat mai multe evenimente pentru salvarea patrimoniului istoric românesc. „Conceptul de Instawalk, o întâlnire în lumea reală a oamenilor activi pe Instagram, este o obișnuință în străinătate. Strângem acum rândurile și în comunitatea românească și îi invităm pe toți cei care vor să ni se alăture sâmbătă, când vom fotografia și filma schimbarea gărzii în Cetate, iar apoi vom parcurge Traseul celor Trei Fortificații și Traseul Porților. Iar dacă nu aveți cont de Instagram, durează un minut să creați unul. Apoi, îi veți întâlni pe cei care vă pot spune totul despre folosirea acestei rețele sociale”, spune Robert Katai.
„Ne-am dorit ca prima întâlnire de acest gen pe care o organizăm să fie la Alba Iulia, un oraș care a devenit spectaculos prin redescoperirea propriei istorii, prin scoaterea la lumină a superbei cetăți din centrul municipiului. Târgul de turism rural din Albac e la rândul lui o ocazie să promovăm zona Apusenilor. E o regiune atât de frumoasă, încât vrem să o transformăm într-o «vedetă online» și să ajutăm la creșterea numărului de turiști care vin aici”, completează Andrei Aroneț.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Târgul Național de Turism Rural Albac și Consiliul Județean Alba, cu sprijinul Tabita Tour, unul din liderii pieței de transport din România.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com