Cetățean turc prins făra acte legale de ședere în Alba Iulia

9 mai 2013 15:000 comments

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, au desfăşurat în data de 09.05.2013, o actiune cu forţe proprii pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza municipiului Alba Iulia.
Astfel, în urma verificărilor efectuate în diferite zone ale municipiului Alba Iuliaactiuni-de-prevenire-a-accidentelor-rutiere-2, a fost depistat cu şedere ilegală, Y.H., în vârstă de 34 ani, din Turcia. Persoana în cauză a intrat în ţară în baza unei vize Schengen, iar la expirarea dreptului de şedere conferit prin viză, nu a părăsit teritoriul României.
Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au emis pe numele cetăţeanului turc o Comunicare prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 3 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 400 lei, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com