CJ Alba:127 de proiecte de infrastructură din Alba necesită finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

5 iunie 2013 14:340 comments

prefectura siteConsiliul Județean Alba a transmis miercuri Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice centralizarea, la nivel județean, a necesarului de investiții în infrastructură existent la nivelul administrațiilor locale din județ – municipii, orașe și comune.
„Împreună cu cei doi Vicepreședinti ai Consiliului Județean Alba, Alin Cucui și Florin Roman, am centralizat aceste date de la toate administrațiile, indiferent de culoare politică. Astăzi, această situație a fost transmisă în format electronic Ministerului urmând ca mâine un delegat al Consiliului Județean să depună dosarele la București.
La fel cum ne-am mobilizat până acum, în cadrul altor programe naționale, precum PNDI, de exemplu, și de acastă dată, prin parteneriatul pe care îl avem cu administrațiile locale, am strâns un portofoliu solid de proiecte. Sunt proiecte noi ce vizează dezvoltarea infrastructurii județene și sperăm să existe, la nivel central, resursele necesare pentru finanțarea lor.” – a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.
În urmă cu mai puțin de două săptămâni, pintr-o adresă transmisă tuturor primăriilor din județul Alba, Consiliul Județean a solicitat date privind necesarul de investiții în infrastructură, în domeniile prevăzute de Programul Național de Dezvoltare Locală. În urma centralizării, au fost selectate 127 de proiecte în valoare totală de aproximativ 700 de milioane de lei (RON), după cum urmeză:
-reabilitarea / modernizarea drumurilor publice – 81 de proiecte în valoare totală de circa 558.137.380 lei;
-realizarea / modernizarea podurilor, podețelor și punților pietonale – 12 proiecte în valoare totală de 39.507.040 lei;
-realizarea / reabilitarea unităților sanitare din mediul rural – 3.245.000 lei;
-realizarea / reabilitarea unităților de învățământ preuniversitar – 84.645.140 lei;
-realizarea / reabilitarea piețelor publice – 11.171.210 lei.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com