CJ ALBA CAUTĂ FIRME DE TRANSPORT: 6 trasee din judeţ nu sunt acoperite de transportatori

29 iulie 2013 13:070 comments

navetistiConsilierii judeţeni au aprobat atribuirea a directă a două trasee de transport public judeţean. Este vorba de traseele Blaj-Cergău şi Blaj-Roşia de Secaş. Motivul pentru care a fost adoptată o asemenea metodă de este faptul că pe traseele respective (ca şi pe alte 6 în judeţ), operatorii titulari au renunţat la licenţele de traseu din motive economice.
Traseele Blaj-Cergău şi Blaj-Roşia de Secaş au fost atribuite firmei SC Gicu Trans SRL, care şi-a exprimat în scris disponibilitatea de a efectua serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate.
Tariefele propuse de Gicu Trans: la bilete pentru distanţa de 0-3 km se va plăti 2 lei, pentru 4-13 km 5 lei, pentru 14-17 km 7 lei, pentru 18-25 km 8 lei, pentru 26-32 km 9 lei. Costul abonamentelor se cifrează între 70 şi 200 lei pe lună.
Reamintim faptul că Excelent Trans s-a retras de pe starseele Aiud-Ponor-Geogel, Aiud-Lopadea Nouă-Hopârta, Aiud-Lopadea Nouă-Turdaş, Blaj-Cergău Mare, Blaj-Roşia de Secaş, iar transportatorul rutier Gicu Trans s-a retras de pe traseul Alba Iulia-Ohaba.
În momentul în care a aflat retragerea operatorilor de pe cele 8 rute, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat: „În acest moment mai sunt opt trasee neacoperite, s-au retras firmele de pe trasee, motivele fiind că nu mai sunt rentabile economice pentru ele. Aceasta este legistlaţia, lucrează în favoarea operatorului şi nu a cetăţenilor. Noi am propus grupe de trasee astfel încât dacă pleacă de pe un traseu să plece de pe toate. Avem o mare problemă cu legislaţia care guvernează acest domeniu mare pentru că nu este deloc în interesul cetăţeanului ci este făcută pentru transportatori. Traseele sunt neocupate în acest moment pentru că ei, transportatori, s-au retras, nu pentru că le-a spus cineva să se retragă ca să intre altcineva. Spun asta, ca să lămurim un aspect după ce am înţeles că uni motivează faptul că se retrag de pe trasee prin faptul că unii le-ar fi cerut acest lucru. Nu este adevărat. Ei sunt invitaţi să-şi facă traseele licitate dar legea le permite din păcte să facă orice. Sperăm să nu mai apară situaţii de acest gen”.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com