Cod galben de inundaţii pe Arieş

17 octombrie 2013 09:13Comentariile sunt închise pentru Cod galben de inundaţii pe Arieş

ariesHidrologii au emis, joi, o atenționare Cod Galben de inundații, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, valabilă pentru următoarele 24 de ore în patru bazine hidrografice din județele Alba, Arad, Hunedoara, Vâlcea, Gorj și Argeș.
Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 17 octombrie, ora 9,00 — 18 octombrie, ora 10,00, în bazinele hidrografice Crișul Alb, Arieș, Olt și Argeș se instituie Cod Galben de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.
Ca urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ înregistrate în ultimele 12 ore, hidrologii prognozează fenomene extreme pe râurile din bazinele hidrografice superioare ale Crișului Alb (județele Hunedoara și Arad) și Arieșului (județul Alba), pentru ziua de 17 octombrie, până la orele 20,00.
De asemenea, se menține Codul Galben pe afluenții Oltului mijlociu și inferior (județele Vâlcea și Gorj) și pe afluenții Argeșului superior (județul Argeș).
Pe de altă parte, se ridică atenționarea hidrologică Cod Galben de pe celelalte bazine hidrografice avertizate anterior, începând cu ziua de joi, ora 09,00.
Specialiștii menționează că fenomenele prognozate pentru următorul interval se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice atenționate, afluenți de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.
În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza hidrologică, timp în care se impune urmărirea evoluției situației, în conformitate cu ‘Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră

Tags:

Comments are closed

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com