Cod galben de inundaţii pe Arieş până vineri seara

30 mai 2013 14:550 comments

ariesHidrologii anunţă cod galben de inundaţii pe Arieş şi pe alte cursuri de apă din ţară în urma ploilor abundente din această perioadă. “Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, există risc de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pârâie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râurî din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN
– Începând din data de 30.05.2013 ora 15:00 pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Crisul Negru, Crisul Alb (judeţele Hunedoara, Bihor şi Arad) şi Arieş (judeţul Alba).
– Începând din data de 31.05.2013 ora 03:00 pe unele râurî mici din bazinul superior şi mijlociu al Şiretului (judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi şi Vaslui) şi din bazinul superior al Jijiei (judeţele Botoşani şi Iaşi).
Harta cu codurile şi semnificaţia acestora se anexează.
Se menţionează că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe harta şi pe cursurile de apă necadastrate.
Datorită gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, fenomenele se pot produce izolat şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din vestul, centrul şi estul ţării.
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră” se arată în avertizarea hidrologilor.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com