Comisarul European pe Agricultură, Dacian Cioloș va vizita vineri comuna Ciugud

29 august 2013 11:080 comments

dacian_ciolos_84941700Comisarul european pe agricultura, Dacian Cioloș va fi prezent la sfârșitul acestei săptămâni în județul Alba unde este invitat la Festivalul Dilema Veche dar va efectua și o vizită de lucru în comuna Ciugud, comuna cu cele mai multe fonduri europene atrase din România.
Dacian Cioloș va sosi la Ciugud vineri la ora 13:00 unde va participa , la Căminul Cultural din Drâmbar, la o dezbatere interactivă publică cu prezenţa reprezentanţilor a 23 de Grupuri de Acţiune Locală pe temele:Implementarea AXEI 4 LEADER în Romania 2007 -2013 (stadiul implementării, probleme întâmpinate, soluţii pentru viitor); Rolul GAL în dezvoltarea rurală a Romaniei în viitorul orizont financiar 2014-2020.
După această întâlnire comisarul european va participa la sediul Primăriei Ciugud la prezentare GAL Ţara Secaşelor şi a bilanţului activităţii 2012 -2013.
După aceste două întâlniri, Dacian Cioloș va efectua o vizită la câteva proiecte implementate în Ciugud pe fonduri europne. Prima vizită va fi una de prezentare a staţiei de epurare din localitatea Ciugud construită în cadrul unui proiect cu finanţare din FEADR Masura 322 şi unde se va face o scurtă prezentare a proiectului integrat (cel mai amplu proiect de infrastructură edilitară din zona rurală a judeţului Alba – 42 km reţea de canalizare, 36 km retea de alimentare cu apă, 2 staţii de epurare, 1 gospodărie de apă, 14 staţii de pompare şi peste 1600 camine vizitare). Comisarul european va vizita apoi microcentrala eoliană şi sistemul fotovoltaic de producere a energiei electrice pentru iluminatul public aferent satului Şeuşa.
Vizita de la Ciugud se va încheia cu prezentare a drumurilor de exploatare asfaltate în cadrul unui proiect finanţat din FEADR Masura 125 (Primele drumuri agricole asfaltate din ţară în lungime de 26 km).

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com