Comisia Europeană a confirmat deblocarea POSDRU reluarea plăților pentru România

7 februarie 2013 08:281 comment

Ban, bani, lei, romanesti
Ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în urma misiunii de audit a Comisiei Europeane, organizată în perioada 29 ianuarie – 01 februarie 2013, reprezentanţii UE au decis deblocarea POS DRU şi reluarea plăţilor către România.
În acest context, Comisia Europeană va relua plăţile către România în urmatoarele zile, pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, în valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corecţiilor financiare temporare de 25%, aşa cum a fost agreat cu partea română.
Comisia Europeana a suspendat POS DRU la începutul lunii august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru perioada 2009 – 2011.
În cursul anului 2013, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte două misiuni de verificare pentru POS DRU, în scopul ridicării corecţiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care România le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare.
Autorităţile române vor informa direct beneficiarii proiectelor POS DRU cu privire la reluarea plăţilor, precum şi cu privire la calendarul acţiunilor din acest an.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com