Comisia specială a respins proiectul privind exploatarea minieră de la Roşia Montană

11 noiembrie 2013 20:011 comment

Rosia Montana

Luni, 11 noiembrie, Comisia specială a Parlamentului a respins proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană.
Proiectul a fost respins cu 17 voturi “pentru” şi două abţineri.
Liderul PNL Crin Antonescu anunţase dinainte că proiectul Guvernului privind exploatarea de la Roşia Montană, va fi respins luni de Comisia special creată în Parlament, urmând însă să fie elaborată o lege cadru care să stabilească criterii generale pentru orice fel de exploatare minieră viitoare.
De remarcat că în şedinţa USL s-a ajuns la consens pe subiectul Roşia Montană.
Liderul liberalilor spusese clar înainte de prezentarea raportului: „Pentru comisia specială care azi îşi va da obştescul sfârşit şi va da vot final… principiul este următorul: raport de respingere pentru actualul proiect al Guvernului şi în concluzii se vor face câteva recomandări majore pentru constituirea unui cadru legislativ”.

Tags:

1 Comment

  • Proiectul RMGC prevede restaurarea si conservarea cladirilor din centrul istoric, multe dintre ele aflate intr-o stare avansata de degradare, si amenajarea zonei pentru locuit si in scopuri turistice. Pana in prezent, RMGC a cheltuit 17 milioane de dolari pentru cercetarea si restaurarea patrimoniului local si va mai investi 70 de milioane de dolari pentru punerea in valoare a patrimoniului din Rosia Montana.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com