Comisie de negociere a CL Alba Iulia pentru un contract cu Grup Corint privind ceremonialul gărzii

30 aprilie 2013 14:160 comments

ceremonial 358Unul din cele mai discutate puncte din şedinţa extraordinară a Consiliul Local Alba Iulia din 30 aprilie 2013 a fost punctul 7, acela care se referea iniţial la aprobarea Caietului de sarcini privind achiziţia serviciilor artistice ceremonialului de gardă şi întâmpinarea turiştilor în cetatea istorică de tip Vauban – Alba Carolina

În urma discuţiilor dintre consilieri, s-a ajuns la decizia ca să nu se discute caietul de sarcini deocamdată, ci să se facă negocieri cu firma care a îndeplinit până de curând serviciul ceremonialului gărzii: este vorba SC Grup Corint.

Consiliul Local Alba Iulia a desemnat 3 consilieri care va negocia direc cu Grup Corint un contract pentru serviciul ceremonialului gărzii. Cei 3 consilieri sunt: Raul Tudoraşcu – PDL, Ovidiu Jidveian – PSD, Simone Albani – PNL.

Consilierul Simone Albani a afirmat că Primăria Alba Iulia şi-ar putea dezvolta un serviciu care să se ocupe de ceremonialul gărzii, generând replica primarului Mircea Hava: „A trece să facem noi asta mi se pare … Şi eu aş vrea ca Primăria să deţină un asemenea serviciu, dar dacă sunt alţii care fac acest lucru foarte bine… putem discuta cu ei, acum negociem cu ei. Eu vă spun că a încheiea cu acest ceremonial înseamnă a închide Cetatea. Să ne gândim că cineva a făcut până acum din banii lui, din profitul lui”.

Replica a venit de la consilierul Dorin Şerdean: „Am înţeles că Grup Corint nu a dat nici un ban pentru ceremonialul gărzii !”

De câteva luni SC Grup Corint refuză să mai susţină zilnic ceremonialul gărzii de la Poarta III, susţinând că are nevoie de bani din partea Primăriei Alba Iulia pentru a face acest lucru…

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com