Comuna Ciugud s-a înfrăţit cu comuna Hârtop din Republica Moldova

28 mai 2013 14:560 comments

damianLa sfârşitul săptămânii trecute, comuna Ciugud s-a înfraţit cu comuna Hârtop, raionul Cimişlia din Republica Moldova. Aceasta este prima înfraţire cu o comună din Republica Moldova. Protocolul de înfraţire a fost semnat personal de primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, prezent în 25 mai, în raionul Cişmila din Republica Moldova.
„Ne propunem să colaborăm în primul rând să realizăm schimburi de experinţă între angajaţii celor două instituţii, urmând ca mai apoi să deschidem canale de colaborare socio-economică publică şi privată. Protocolul de înfraţire are ca scop final sprijinirea relaţiilor directe între agenţii economici din industrie, agricultură, transport, comerţ şi între instituţiile de învăţământ, sănătate, cultură, sport, turism şi alte domenii”, a precizat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.
Potrivit primarului comunei Hârtop din Moldova, Vladimir Medoni, cele două părţi vor elabora un plan de acţiuni cu termene clare pentru implementarea acestei protocolului de înfrăţire. „Am auzit multe despre comuna Ciugud din presă şi de la televizor. Am vrut să ne înfrăţim cu această comună condusă de oameni harnici şi pricepuţi tocmai pentru a învăţa de la dânşi cum să atragem fonduri europene şi cum să dezvoltăm comuna noastră”, a declarat primarul moldovean Vladimir Medoni.
Aceasta este prima înfrăţire româno-moldoveană din mediul rural din judeţul Alba. Este remarcabil faptul că unii dintre edilii judeţului nostru se fac remarcaţi prin ceea ce au făcut, devenind astfel modele demne de urmat pentru primari de dincolo de Prut.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com