Confirmare: Orașul Ocna Mureș va avea ieșire la autostrada Sebeș – Turda

12 iulie 2013 10:241 comment

Comunicare nod rutier DeceaDepartamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine al Guvernului României a transmis astăzi Consiliului Județean Alba includerea în proiectul Autostrăzii Sebeș – Turda a nodului rutier din zona localității Decea.
Acest nod rutier a fost inclus în proiectul autostrăzii în urma unei solicitări comune a Consiliului Județean Alba și Primăriei Ocna Mureș.
“Proiectul autostrăzii Sebeş – Turda are un deosebit impact economic şi social pentru zona pe care o străbate. Oraşul Ocna Mureş este unul din obiectivele a căror infrastructură rutieră, economică şi socială este influenţată de această lucrare.
Nodul rutier de la km. 53, de la Decea, care face legătura între autostradă şi DN1 reprezintă o necesitate majoră pentru toată zona Ocna Mureş din mai multe considerente:
-accesul pe care îl facilitează acest nod reprezintă un punct strategic pentru parcul industrial şi pentru terminalul de containere ce urmează a fi construite şi dezvoltate în Ocna Mureş;
-nodul rutier de la Decea are influenţe pozitive asupra creşterii nivelului de viaţă a celor peste 40.000 de locuitori din zonă, cu efecte imediate asupra dezvoltării economice a regiunii, prin facilitarea investiţiilor în regiune şi crearea de noi locuri de muncă atât de necesare unei zone afectate ireversibil de închiderea platformei UPSOM;
-execuţia nodului rutier de la km. 53 duce dezvoltarea infrastructurii rutiere în zona Ocna Mureş – Tg. Mureş cu influenţe benefice şi imediate asupra traficului pe ruta Tg. Mureş – Alba lulia – Sebeş (E60, E81, Al) (decongestionare
trafic, scurtare traseu, circulaţie mai rapidă a mărfurilor şi persoanelor în zonă);
-importanţa acestui nod se reflectă şi din faptul că reprezintă un obiectiv de maximă importanţă încă din 2008, când a fost inclus ca nod rutier pe autostrada Sebeş – Turda;
-reprezintă singura legătură între autostrada Sebeş – Turda şi DN1, între municipiile Aiud şi Turda, legătură situată aproximativ la jumătatea distanţei dintre cele două oraşe.
Având în vedere toate motivele prezentate mai sus, vă solicităm să includeţi nodul rutier de la km. 53 din localitatea Decea în proiectul de execuţie al autostrăzii Sebeş – Turda.
Amânarea realizării acestui nod şi includerea sa în perspectiva dezvoltării acestei autostrăzi nu face decât să blocheze orice formă de dezvoltare socială, economică şi de infrastructură rutieră, cu efecte negative imediate asupra zonei pe care o influenţează şi a celor 40.000 de locuitori ai săi” se arăta în adresa semnată de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman și primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler și trimisă Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

Tags:

1 Comment

  • contribuabilu`

    Da` bani de benzina au ocnamuresenii ? Ca sunt cam someri….

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com