Consilierii locali din Alba Iulia au scumpit biletele şi abonamentele la transportul public

15 aprilie 2013 17:072 comments

cl

Consilierii locali din Alba Iulia s-au întâlnit astăzi într-o şedinţă extraordinară la sediul Primăriei Alba Iulia. Cel mai fierbinte subiect de pe ordinea de zi a afost aprobarea sumei de 14.575.471 de lei, reprezentând contribuția municipiului Alba Iulia pe anul 2013, la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local.
Discuţiile au fost unele aprinse mai ales între consilierul PNL, Simone Albani şi directorul STP Alba Iulia Stelian Nicola care aproape au monopolizat şedinţa.Liberalul Simone Albani a spus că acest servici, deşi unul performant, este scump fiind o evaziune totală iar caietul de sarcini este unul foarte prost. Acesta a spus şi faptul că kilometrul în Alba Iulia la STp se ajunge undeva la 10 lei/km când normal ar fi să fie pe undeva la 4,5 km. Stelian Nicola a spus faptul că aceste costuri sunt undeva la 9-9,2lei /km dar în aceste costuri implică tot ce înseamnă tiketing, afisaj şi alte dotări pentru un transport modern.
După discuţii aprinse, în care s-a venit cu tot felul de soluţii de eficientizare a transportului public din Alba Iulia, în cele din urmă s-a trecut la vot. În primă fază s-a votat scumpirea biletului şi a abonamentelor pentru zona tarifară 1 Alba Iulia. Astfel, cu 17 voturi pentru şi trei abţineri(liberalii Vasile Petric, Daniel Zdrânc şi PPDD-istul Dorin Şerdean) aleşii locali au aprobat scumpirea biletele și abonamentele pentru transportul public din municipiul Alba Iulia cu 12%. Călătorii de pe autobuzele STP vor plăti 2 lei pentru un bilet (valabil 60 de minute) și 67 de lei pentru un abonament. De asemenea, a fost aprobată plata sumei de 14.575.471 de lei, reprezentând contribuția municipiului Alba Iulia pe anul 2013, la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local. la acest punct al proiectului 12 consilieri au votat pentru(9 PDL, 2 PSD Ovidiu Jidveian, Vasile Crişan şi unul PPDD-ist Dorin Pocol) 7 abţineri( 4 consilieri PNL, 2 PSD şi unul PPDD) şi un vot împotrivă liberalul Daniel Zdrânc.
Acest vot a aprins spiritele liberalul Simone Albani şi social democratul Vasile Crişan fiind la un pas de bătaie în faţa Primăriei Alba Iulia, după ce liberalul Simone Albani i-a reproşat lui Crişan că nu este solidar la toate voturile USL-ului.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com