Consilierii locali din Sebeş blochează investiţia Zewa

1 octombrie 2013 07:380 comments

sebesConsilierii locali din Sebeș au respins proiectul de hotărâre prin care era scoasă la vânzare prin licitație o suprafață de 35.000 de metri pătrați în Petrești. Terenul în cauză este dorit de firma SCA, prezentă în România prin brandul Zewa. Suedezii de la SCA au precizat în repetate rânduri că intenționează să cumpere respectivul teren pentru extinderea fabricii de hârtie din apropiere, pe care de asemenea doresc să o achiziționeze. O parte din consilieri, cărora li s-a alăturat și primarul Alexandru Dăncilă, s-au declarat stupefiați de această decizie a consiliului și au afirmat că respingerea vânzării nu va face decât să alunge potențialii investitori.
În ședința de luni a Consiliului Local Sebeș s-a discutat un proiect de hotărâre prin care să fie scos la vânzare, prin licitație, un teren de aproximativ 3,5 hectare, situat în imediata apropiere a fabricii de hârtie din Petrești. Au existat mai multe amendamente, formulate de comisia economică a consiliului local, amendamente care au trecut apoi de vot cu o majoritate lejeră. În momentul votului efectiv situația s-a schimbat radical. Pentru au votat 11 consilieri, 2 s-au abținut, iar trei au votat împotrivă, astfel că proiectul a căzut.
A fost pentru a patra oară când vânzarea terenului a făcut obiectul discuțiilor în cadrul legislativului de la Sebeș. Până la acest proiect de hotărâre au mai fost adoptate decizii pentru parcelarea terenului, evaluarea lui pentru stabilirea prețului de inventar, precum și o altă evaluare pentru stabilirea prețului de vânzare. Astăzi aleșii locali au fost de acord inclusiv asupra prețului de pornire al licitației, de 20 de euro/mp plus TVA. Practic administrația locală ar fi urmat să încaseze minim 870.000 de euro.
Cu toate acestea în momentul votului majoritatea a votat împotriva acestui proiect. Asta în condițiile în care cei de la Zewa au afirmat că investiția pe care o au programată la Petrești este cifrată la 150 de milioane de euro, din care 50 de milioane la început și restul în următorii doi ani, și va presupune sute de locuri de muncă. La extinderea fabricii actuale se va adăuga și un centru logistic pentru întreaga Europă de Est.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com