Consiliul Local Alba Iulia nu s-a retras încă din Asociaţia Unirea Alba Iulia 1924

22 august 2013 15:490 comments

cl albaJoi în cadrul şedinţei ordinare a CL Alba Iulia două proiecte de hotărâre au încins discuţiile între aleşii locali, ambele având subiect sportiv. Primul dintre ele se referea la retragerea CL Alba Iulia din Asociaţia FC Unirea Alba Iulia 1924. Acest proiect în opinia unor consilieri însemna desfinţarea totală a echipei de fotbal Unirea. Proiectul a adus discuţi contradictorii între aleşii locali pe de-o parte cei ai PDL care susţineau retragerea CL Alba Iulia din această asociaţieşi cei ai PNL care susţineau ca CL să rămână în cadrul acestei asociaţii deoarece doar aşa mai pot fi salvaţi juniorii de la Unirea, echipă aflată în pragul falimentului. Amintim faptul ca echipa mare a Un1irii s-a desfintat la inceputul anului.
Liderul consilierilor PNL, Gabriel Pleşa a precizat că nu trebuie ieşit din această asociere şi nu trebuie renunţat la contractul de comodat, care expiră în 23 septembrie, prin care grupele de copii şi juniori ai Unirii folosesc baza sportivă de la Stadionul Cetate gratis.
Edilul Mircea Hava a precizat faptul că proiectul este o chestiune pe lege pe care şi-l asumă iar contractul de comodat nu va mai exista deoarece toţi care care vor dori să folosească bazele sportive ale primăriei vor trebui să plătească ca să le folosească indiferent dacă proiectul va trece sau nu.
În cele din urmă s-a trecut la vot iar proiectul a căzut. 10 consilieri, PDL+unul PSD, votând pentru retragerea din asociaţie iar restul au fost împotrivă(PNL) sau s-au abţinut(PPDD şi doi de la PSD).

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com