Control inopinant al prefecturii Alba în Piaţa din Cetate- Mulţi dintre comercianţii cu probleme au dispărut precum iepurii. Prefectul spune că sunt “binevoitori” ce anunţă controalele

26 martie 2013 13:550 comments

control

Prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, împreună cu reprezentanţi ai Protecției Consumatorului Alba, Garda Financiară, DSV Alba şi Serviciul de Investigarea FraudelorEeconomice, au efectuat un control inopinant marţi dimineaţa în piața agroalimentară din Cetate. Acțiunea a survenit în urma mai multor sesizări de ilegalitate, comerț fără autorizații în faţa magazinelor sau în parcarile din zona pieţei și concurență neloială.
“Controlul a pornit de la sesizările unor agenţi comerciali din zonă care au reclamat faptul că ei plătesc taxe şi impozite iar în faţa acestor depozite vin persoane private cu acceptul, nu putem declara deocamdată cui, şi efectuează aşa zis comerţ stradal în locuri neautorizate şi fără documente legale. După cum vedeţi mulţi dintre ei au dispărut, marfa rămas fără stăpân, maşinile sunt încărcate cu marfă iar şoferii au dispărut şi ei” a declarat prefectul Gheorghe Feneşer la începutul acţiunii de control.

În primă fază autorităţile au intrat în zona din piaţă deţinută de Ioan Feisan iar mai apoi în cea de lângă aflată în administrarea lui Nicolae Oancea. Surprinzător sau nu în zona vizată, respectiv parcarea din faţa halei agroalimentare deţinută de Nicolae Oancea, autorităţiile au descoperit doar două comerciante care vindeau ceapă şi cartofi, caare nu au avut probabil unde pleca, iar doi-trei comercianţi şi-au abandonat marfa. Din câte se pare acţiunea de control a “răsuflat” undeva, deoarece în cursul dimineţi de marţi zona era plină de comercianţi la fel ca şi în alte zile din săptămână.

Cel două comerciante au fost controlate de autorităţi şi au motivat prezența în parcare ca fiind opțiunea lor prin care încearcă să vândă mai multă marfă, accentuând tendința oamenilor de a cumpăra de afară.
Revenim cu declaraţia prefectului Gheorghe Feneşer care va face publice rezultatele controalelor şi măsuririle ce vor fi luate.

 

UPDATE “Doresc să vă informez că în urma controlului avut loc astăzi la Piaţa Agroalimentară din Cetate, au fost constatate mai multe nereguli. Prima este epirarea unei autorizaţii existente ca urmare a modificării profilului de activitate la Piaţa Oancea. Proprietarul pieţei era obligat ca într-un termen scurt să ceară o reautorizare, ceea ce nu s-a întâmplat. Probabil în cel mai scurt timp o va face. Aţi văzut şi dumneavoastră, la faţa locului mai mulţi agenţi economici care vindeau marfă din parcare, ceea ce nu e corect şi legal. Mulţi spuneau care este problema. Problema este vânzarea mărfii de pe jos. Nu-i convine nimănui să cumpere în acest fel, în condiţiile în care în ultima perioadă au fost atâtea probleme alimentare din ţară.
Peste 11 persoane au fost sancţionate contravenţional cu sume între 600-1200 lei. Totodată au fost identificate persoane care aveau marfă expusă spre vânzare, marfă care nu avea certificate care să dovedească autenticitatea acelor produse, şi aici aş putea să face şi o paralelă de cazul cărnii de vită care necheza, pungi care erau etichetate de persoane neautorizate. A fost identificat un comerciant din Covasna care avea peste două tone de cartofi fără a poseda actele legale. Din nefericire foarte mulţi au fugit precum iepurii şi au lăsat marfa abandonată. Data viitoare o să mergem mai pregătiţi şi probabil unde vom găsi aceea marfă abandonată organele competente vor proceda la confiscarea ei. Nu ştiu dacă cei care au dispărut au ştiut sau nu au ştiut de control dar se pare că “binevoitori” există. Aţi văzut panoul cu: “Piaţa s-a mutat de astăzi în altă parte”. Deci pînă astăzi a funcţionat piaţa şi piaţa respectivă funcţiona tot într-o parcare, fără autorizaţie de la DSV. Sperăm ca încet să intrăm în legalitate. Există informaţii că şefii unor instituţii abilitate în a face aceste controale nu-şi fac treaba cum trebuie. Deocamdată este prematur să ne pronunţăm dar vom avea vreme în continuare” a declarat prefectul judeţului Alba Gheorghe Feneşer

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com