Crin Antonescu: Mă despart fundamental de Ponta pentru prim dată

3 aprilie 2013 14:010 comments

antonescu

Decizia premierul Victor Ponta de a o propune pe Codruţa Kovesi la şefia DNA se pare că a învolburat apele în USL. Deşi liderul PNL Crin Antonescu a declarat de foarte multe ori că este împotriva numiri lui Kovesi la şefia DNA, premierul Ponta, care ocupă interimar şi portofoliul la Justiţie, a decis să o propună pe Codruţa Kovesi la conducerea DNA. Liderul PNL Crin Antonescu a comentat miercuri, decizia lui Victor Ponta de a o propune pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA. El a subliniat că nu poate fi de acord cu pactul Ponta- Băsescu pe această temă, care nu este în interesul României şi că această propunere îl desparte fundamental de liderul PSD. Pe de altă parte, Antonescu a subliniat că îl susţine în continuare pe Ponta ca premier şi că USL merge mai departe.
“Nu suntem de acord, nu avem cum, cu propunerea lui Kovesi, conducător vreme de 6 ani a parchetului General în ceea ce am numit regimul Băsescu. Această decizie luată de premier este una pe care domnia sa a luat-o, asupra căreia pentru prima dată de la infiinţarea USL nu ne-am consultat ci mi-a adus-o la cunoştinţă, doar am luat act, şi asupra căreia, tot pentru prima dată de la creea USL ne despărţim fudnamental. Asta nu înseamnă desfiinţarea alianţei. Am construit eu cu Ponta USL, pe încredere, pe hotărâre, consecvenţă, loialitate. Puţini oameni, inclusiv din PSD, au făcut mai mult ca Ponta să fie premier. Cred şi acum că am făcut alegerea bună. Sunt şi acum hotărât să-l susţin până la capătul acestui ciclu electoral pe Ponta în această postură pentru ca angajamentele noastre electorale să se implinească.
Fără îndoială că în calitate de candidat, am nevoie de sprijinul PSD, lui Ponta, preţuiesc cum se cuvine şi sprijinul PSD şi pe al lui Ponta. Dar două lucruri să fie clare: preşedintele României e decis de către cetăţenii acestei ţări, indiferent că sunt în USL sau nu. 2. Candidez la preşedinţie, dar candidez pentru România, nu pentru un partid sau altul, nu pentru o persoană, Dacă voi candida, nu voi candida pentru scopul in sine de a fi preşedinte, ci de a merge intr-o direcţie pe care o vor cetăţenii. Nu sunt nici eu, nici PNL dispuşi la compromisuri care să ne abată de la acest angajament major. Niciodată nu voi ezita să mă lipsesc de sprijinul cuiva, chiar important, dacă îmi cere lucruri pe care le consider inacceptabile.
Există toate şansele ca USL să meargă mai departe, să câştige preşedinţia României la anul” a declarat miercuri Crin Antonescu.

sursa realitatea.net.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com