Cu mesaje erotice goleau cardurile naivilor!

2 octombrie 2020 19:300 comments

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 01.10.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

            În fapt, s-a reținut că, în perioada iulie-august 2020, cei doi inculpaţi au postat pe un site de matrimoniale, mai multe anunţuri prin care pretindeau că sunt femei şi oferă, contra cost, fotografii şi apeluri video cu caracter erotic, prin aplicaţia WhatsApp. Sub acest pretext, inculpaţii au convins mai multe persoane vătămate să le ofere datele cardului bancar şi toate mesajele text cu coduri de siguranţă primite de la banca emitentă a cardului. Prin această modalitate, inculpaţii au reuşit asocierea cardurilor unor aplicaţii de plată ale telefonului mobil şi au efectuat transferuri de fonduri şi achiziţii de bunuri din conturile persoanelor vătămate, cauzându-le un prejudiciu total de peste 58.000 lei.

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar la data de 01.10.2020, procurorul a luat faţă de aceştia măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

În cauză, urmărirea penală este efectuată, sub supravegherea procurorului, de către  lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, sub nicio  formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com