CULINARTA: Bunătăţi pentru toţi pofticioşii la Târgul Gustos de Alba

29 mai 2013 13:010 comments

gustos-2011-358La acest sfârşit de săptămână la Alba Iulia are loc a patra ediţie a târgului Gustos de Alba, eveniment de marcă a Consiliului Judeţean Alba. În perioada 31 mai-2 iunie 2013, târgul propune cumpărătorilor o gamă largă de produse alimentare ecologice, produse tradiţionale şi de casă. Standurile cu bunătăţi vor fi amenajate în Piaţa Pascu (lângă noua catedrală ortodoxă), iar deschiderea va avea loc vineri, 31 mai, la ora 11.00.
Programul târgului este divers şi aduce în propune participanţilor momente interesante: amintim aici concursul pentru copii „Recunoaşte mierea” (organizată de Apidava SRL Blaj).
Şi în acest an organizatorii vor premia cele mai frumoase standuri din Târg; la fel se întâmplă cu cele mai bune platouri. Atmosfera va fi animată şi de majoretele de la Şcoala de Dans Chirilă (Alba Iulia).
Pentru cei mai pofticioşi nu trebuie să rateze întâlnirea de sâmbătă, ora 10.00, când pompierii voluntari din Rimetea vor face o demonstraţie culinară intitulată Torocko Gulyas (gulaşul de la Rimetea).
Nicoleta Dan din Alba Iulia propune o demonstraţie culinară cu multe lucruri dulci. Din Valea Sebeşului, de la Loman, vine gospodina Mărioara Cândea cu un moment special: Înturnatul de Cărări.
Balmoşul de la Pianu de Jos va fi prezentat într-o demonstraţie culinară prezentată de o specialistă în domeniul culinar, Elena Stănuş, iar Mărioara Cândea va face renumitele clătite cu caşcaval de Loman.
Aşadar un weekend gustos la Alba Iulia, pe care gurmanzii nu trebuie să-l rateze!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com