Datoriile istorice ale uzinelor de armament din Cugir ar putea fi şterse

5 septembrie 2013 12:100 comments

cugir
Aflat în vizită în Alba, secretarul de stat în ministerul Economiei, Bogdan Badea a efectuat o vizită de lucru la Uzina Mecanică şi Fabrica de Armament Cugir. După această vizită în cadrul unei conferinţe de presă oficialul a declarat faptul că se lucrează la un proiect de lege care prevede ștergerea datoriilor istorice ale companiilor de stat din domeniul apărării. Veste este una foarte bună ţinând cont de faptul că ambele uzine de la Cugir au datorii istorice în valoare de 200 milioane de lei. La nivel naţional, industria de armament are datorii istorice de 4 miliarde de lei.
Bogdan Badea a declarat faptul că dacă s-ar şterge datorile istorice, sau măcar o parte din ele, uzinele din Cugir ar lucre efectiv pe profit. În acest moment ele lucrează doar pe profit operaţional.
Conform oficialului la Cugir ar urma să fie pusă în funcțiune în scurt timp o linie de fabricație muniție la standarde NATO.
Bogdan Badea a mai spus că spațiile neutilizate de pe platforma fabricilor de armament din județul Alba ar putea fi închiriate către cei ce doresc să investească în zonă, având în vedere faptul că Parcul Industrial Gugir are în prezent un grad de ocupare de 100%.
Secretarul de stat a mai subliniat faptul că se dorește o revitalizare a acestui domeniu de activitate, iar în acest sens, recent înființatul Comitet interministerial pentru evaluarea stării industriei de securitate a stabilit efectuarea de vizite la toate societățile implicate în industria de securitate în vederea evaluării perspectivelor acestor societăți și restructurarea întregii infrastructuri a industriei de apărare.

sursa foto: mediafax

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com