De la jumătatea lui octombrie în Cetatea Alba Iulia va fi deschis şi traseul vestic

9 septembrie 2013 15:020 comments

cetatea-alba-iuliaProiectul „Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, Municipiul Alba Iulia”, cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 este foarte aproape de finalizare. Conform autorităţilor, lucrările au vizat reconstituirea și punerea în valoare a zonei dintre elementele defensive ale Fortificației de tip Vauban situate pe Latura de Vest, prin crearea unui sistem de acces auto și accese pietonale, iluminat și agrementare aferentă traseelor cultural-artistice de vizitare. Concret este vorba despre amenajarea zonei din fața Arhivelor Statului; contragarda bastionului Sf. Mihail, intrarea în Șanțul de Sud; construirea celor trei poduri de beton (de 8, 10 și 37 m); estacada și podul mobil dintre Poarta a IV-a și a V-a, podul de lemn și pasarela de la Poarta a VI-a; acces semipietonal pod și pasarelele II și III.
În prezent se mai lucrează la accesul din zona parcului Unirii, se amenajează grupurile sanitare din apropierea parcării şi accesul la locul de joacă pentru copii, din vecinătatea sediului Arhivelor.Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, lucrările se vor încheia până în 15 octombrie, iar după această dată întregul traseu din șanțurile Cetății va fi deschis pentru public.
Silvia Moldovan, directorul Serviciului Tehnic din subordinea Primăriei Alba Iulia a precizat că valoarea totală a proiectului a fost de 68.347.406,8 lei, din care 50.562.051,68 lei cheltuieli de implementare (80,35% finanțare europeană, 17,65% finanțare de la bugetul de stat şi 2% finanțare de la bugetul local).

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com