DEZVOLTARE ÎN MUNŢII SEBEŞULUI Investiţii de 4 milioane euro în drumurile din comuna Şugag

5 august 2013 08:420 comments

Transalpina 039Dacă privim harta dezvoltării judeţului Alba, putem spune că primarul comunei Şugag, Constantin Jinar, este un caz fericit: comuna are în derulare 2 proiecte pe măsurile 322 şi 125B, proiecte care se ridică la aproape 4 milioane de euro.
Pe măsura 125B compania Newport a realizat 35 km de drum montan: Bârzana, Valea Teascului, Curăta, Pârâul Tolii – drumuri care au fost modernizate. De asemenea sunt în reabilitare alte drumuri mai vechi: Valea Mănăstirii, Valea Mică, Pârâul Pescăriei, Valea Mirajului, Valea Gotului.
Preţul pentru aceste obiective se ridică la circa 1.420.000 euro (adică 6.516.000 lei).
De asemenea, pe măsura 322 se vor executa lucrări la următoarele drumuri, valoarea acestora ridicându-se la 2,5 milioane euro: Valea Mărtiniei, Valea Groseştilor, Bârzava-Şugag, Şugag-Arţi, Dobra de Jos. Aceste lucrări ar trebui finalizate până în septembrie 2015…
„Dacă rezolvăm problema acestor drumuri putem ridica statutul comunei la rang de oraş”, spune mai în glumă, mai în serios, primarul Constantin Jinar.
Tot pe măsura 322 se vor face dotările necesare pentru drumurile forestiere (un taf), dotarea Muzeului Etnografic din comună, Centrul de Zi pentru Primirea Persoanelor Vârstnice.
Constantin Jinar a declarat ca reabilitarea drumurilor va duce la dezvoltarea turistică a zonei, prin intermediul drumului naţional 67C, celebra Transalpina, care face legătura cu judeţul Gorj şi care este reabilitat în proporţie de aproximativ 70% (pentru care ar mai fi nevoie de circa 70 milioane euro).

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com