Din nou lucrări în zona podului de peste Mureş de la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş

8 aprilie 2013 12:330 comments

pod

Reprezentanţii administraţiei  locale din Alba Iulia anunţă că se pregăteesc pentru demararea lucrărilor de reparaţii capitale la puntea de racord cu podul peste Mureş.

“În această săptămână se aşteaptă punctul de vedere al unui expert privitor la modalitatea de intervenţie compatibilă cu actualele probleme ale acelei porţiuni de drum. S-a constatat că în urma traficului intens din zona respectivă, problema cedărilor şi văluririi drumului trebuie rezolvată pornind de la fundarea terenului. În urma unui sondaj, prin metoda forării, s-a observat existenţa unui strat de nisip argilos la aproximativ 40 de cm, fapt care provoacă deplasarea solului. Soluţia care va fi adoptată prevede decopertarea drumului pe o distanţă de aproximativ 160 metri, urmând să se intervină definitiv prin aplicarea unei structuri de beton.

În momentul de faţă se elaborează ducumentaţia pentru aceste lucrări de consolidare şi rafacere a drumului. În acelaşi timp se au în vedere soluţii elaborate în comun cu Inspectoratul de Poliţie Alba pentru dirijarea traficului pe perioada lucrărilor. Intervenţia este prevăzută a se desfăşura, în funcţie de condiţiile meteorologice, cel mai târziu săptămâna viitoare. Vom reveni cu detalii suplimentare de natură să lămurească desfăşurarea traficului în zonă pe perioada lucrărilor” se arată într-un comunicat de presă al primăriei Alba Iulia.

 

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com