Discuții pe fonduri europene între comisarul european Leonard Orban și primarul Mircea Hava

12 septembrie 2013 11:140 comments

poza (1)Primarul Mircea Hava a avut o întâlnire de lucru cu Leonard Orban, în cadrul căreia au fost discutate probleme ce țin de perioada actuală de implementare a proiectelor cu fonduri europene , precum și perspective de finanțare asupra viitoarei perioade de alocare 2014-2020.
Cei doi au analizat problemele beneficiarilor de fonduri și în egală măsură au discutat propunerile de modificări ce vizează modul în care un beneficiar își va putea ancora mai bine nevoile locale în lista activităților și cheltuielilor eligibile finanțate din viitoarele fonduri europene. De asemnea, în cadrul întâlnirii s-a abordat și posibilitatea identificării la nivelul structurilor specializate din cadrul organismelor europene a unui expert cultural pentru elaborarea unei strategii care să plaseze municipiul Alba Iulia pe harta orașelor ca destinație de excelență pentru turismul cultural-istoric. „Alba Iulia e capabilă să producă proiecte culturale și să atragă ca și până acum fonduri europene. Din acest motiv dorim să alăturăm inițiativelor noastre viziunea unor specialiști ca domnul Leonard Orban, pentru a ne poziționa cât mai bine pentru viitoarea alocare bugetară europeană. Prin aportul și îndrumarea directa a unor astfel de oameni, care au făcut cu adevarat ceva pentru Romania în cadrul instituțiilor europene, proiectele noastre vor fi orientate spre un viitor care să pună în valoare unicitatea istorică și arhitecturală a orașului nostru” Mircea Hava – primar.
La întâlnire a mai participat avocatul Gabriel Biriș, recunoscut de Chambers Europe ca fiind unul dintre cei mai buni specialiști în drept fiscal și taxe din Romania. Împreuna cu Paul Voicu, viceprimarul municipiului Alba Iulia și Nicolaie Moldovan, city manager, au discutat despre oportunitățile economice și de dezvoltare ale municipalității, cu scopul de a face cunoscute aceste lucruri către potențiali investitori. După întălnirea de la primărie, aceștia au vizitat Zona de Dezvoltare Economică, unde își desfășoară deja activitatea două companii, Supremia și VCST Belgia, zona Refractarea și fosta platformă Utilajul, zona istorică, cu accent pe Palatul Principilor.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com