Disputa dintre STP Alba Iulia și CL Alba Iulia se mută în instanță

28 iunie 2013 14:430 comments

DSC08602În ultima ședința de CL Alba Iulia, aleșii locali au analizat plângerea prealabil formulată de STP Alba Iulia prin care se solicita retragerea comisiei de control,compusă din consilierii USL Horațiu Clepan și Simone Albani, și au votat vineri aproape în unanimitate să mențină Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost desemnată respectiva comisie.
Cei doi consilieri locali numiți să monitorizeze și să verifice activitatea firmei au anunțat că au depus de mai bine de 3 săptămâni cereri privind punerea la dispoziție a documentelor, atât la AIDA cât și la STP, însă nu au primit niciun răspuns până în prezent și au pus public întrebarea: ”Ce are de ascuns această firmă încât să se sustragă controlului”. Simione Albani: “Colaborarea cu STP merge greu. Am cerut acte și de la AIDA deoarece de la STP nu am primit nimic dar degeaba procedura merge foarte greu”. La rândul său Horațiu Clepan a spus: “De trei săptămâni am cerut acte de la AIDA, dar nu am primit nici un răspuns. Mă întreb ce au de ascuns”.
Consilierul local Rareș Buglea a spus că în momentul în care se solicitau bani publici reprezentanții STP veneau la ședințele de consiliu local să facă lobby pentru aprobarea alocării subvenției de 14,5 milioane de lei, în schimb acum refuză orice comunicare.
Reamintim că Societatea de Transport Public Local Alba Iulia a depus la primăria municipiului plângerea prealabilă prin care solicită revocarea HCL nr.171/22.05.2013, prin care a fost desemnată o comisie care să monitorizeze și să controleze activitatea firmei.
În opinia reprezentantului STP Alba Iulia, respectiva hotărâre este ”netemeinică și nelegală fiind adoptată cu nerespectarea dispozițiilor imperative ale art. 44 și 45 din Legea nr.215/2001 a Administrației Publice Locale”
”În cazul în care nu veți da curs solicitării noastre, vă vom chema în judecată în fața instanței de contencios administrativ”, se arată în adresa semnată de directorul general Stelian Nicola.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com