Doi consilieri din Alba Iulia vor monitoriza contractul privind transportul local

22 mai 2013 15:321 comment

DSC06565În cadrul şedinţei de Consiliu Local al municipiului Alba Iulia, de miercuri, aleşii locali au avut pe masa de discuţii un proiect de hotărâre, iniţiat de consilierul liberal Simone Albani, prin care acesta a propus aleşilor locali desemnarea unei persoane, sau a mai multor, care să controleze activitățile STP Alba Iulia in ce priveste derularea contractului de transport public încheiat cu municipalitatea.
Consilierii PDL au spus în primă fază că acest proiect nu poate fi supus votului deoerece nu este însoţit de un raport de specialitate. Simone Albani, a spus că nu a găsit pe nimeni în cadrul primăriei pentru a-i întocmi acest raport dar a adus o notă de fundamentare pentru acest proiect, care ţine locul raportului de specialitate. Un alt aspect de care s-au legat consilieri PDL, a fost acela că nu se poate interveni în controlul unei firme private.
Consilierii liberali au spus că este legal ca activitatea STP să fie monitorizată de CL, devreme ce consiliile locale sunt obligate conform legii să coordoneze şi să controleze prestarea serviciilor de transport public pe raza teritorial administrativă a acestora. Primarul Mircea Hava, a spus că iniţiativa nu este una rea şi chiar recomandă consilierilor să o voteze. După discuţii lungi s-a trecut la desemnarea consilierilor care să aibă aceste atribuţii.
După ce consilierii PDL au refuzat să îşi aloce această responsabilitate la fel ca şi cei PP-DD, Consiliul Local i-a delegat pe liberalul Simone Albani şi social-democratul Horațiu Clepan să se ocupe de aceste monitorizări. Proiectul a trecut în unanimitate cu doar o abţinere.
Cei doi se vor ocupa de acum înainte de prezentarea unor informări periodice, o dată la 3 luni, cu privire la activitatea AIDA Transport Local şi STP Alba Iulia.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com