Două firme din Alba amendate pentru munca la negru

29 aprilie 2013 10:221 comment

placa ITM path

Inspectorii ITM Alba au continuat şi săptămâna trecută seria controalelor la firmele din judeţ pentru depistarea neregulilor. În urma controalelor două firme din Alba au fost amendate de inspectorii ITM Alba după ce au fost găsite cu angajaţi la negru. Firmele amendate de inspectorii ITM sunt S.C. Arti Pan SRL, care a primit la muncă 2 persoane fără întocmirea formelor legale de angajare şi a fost amendată cu suma de 20.000 lei şi P.F.A. Dobra Claudia Niculina a fost depistată cu o persoană muncind „la negru” şi amendată cu suma de 10.000 de lei.
Pe lângă cele două amenzi inspectorii ITM au mai aplicat în perioada 22-26 aprilie, în domeniul relaţiilor de muncă încă 9 amenzi în valoare de 44.200 de lei.
În perioada 25-26 aprilie s-a derulat la nivelul judeţului Alba, campania naţională de identificare şi combatere a muncii nedeclarate şi de verificare a respectării normelor de securitate şi sănătate în muncă în domeniul panificaţiei. Cu acestă ocazie au fost controlaţi 19 agenţi economici, cu 327 salariaţi din care 194 femei. Au fost constatate 43 de deficiente şi au fost dispuse 43 de măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 43 de unităţi şi aplicate 4 amenzi în valoare de 12.500 de lei.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com