Două persoane din Alba au fost înşelate prin metoda accidentul

16 mai 2013 13:022 comments

accidentul

În cursul zilei de miercuri, alte două persoane din judeţul Alba au fost victime ale unor infracțiuni de înșelăciune, comise prin aşa zisul mod de operare „accidentul”.
Astfel, în jurul amiezii, un bărbat de 66 de ani, din municipiul Blaj a fost apelat de către o persoană care s-a recomandat ca fiind avocat şi care i-a spus că fiul său a comis un accident rutier în urma căruia o fetiţă a fost grav rănită. Apelantul i-a solicitat cetăţeanului din Blaj să trimită printr-un serviciu de transfer rapid suma de 12.500 lei, reprezentând pretenţia părinţilor fetiţei pentru a nu se adresa cu plângere poliţiei, prin care să reclame accidentul.
Bărbatul a răspuns solicitării şi a depus suma de bani prin serviciu de transfer rapid iar ulterior şi-a dat seama că a fost înşelat şi s-a adresat poliţiei.
În acelaşi fel a fost înşelată în cursul zilei de miercuri o femeie de 79 de ani, tot din municipiul Blaj, care a depus în contul escrocilor suma de 2.200 de euro.
Poliţiştii din Blaj, continuă cercetările pentru identificarea autorilor înşelăciunilor, în vederea tragerii lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victima ale unor astfel de infracţiuni, poliţia recomandă:

-Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere de către persoane necunoscute, sub diverse pretexte, să depuneţi sume de bani într-un anumit cont;
-Dacă sunteţi contactaţi de astfel de persoane, anunţaţi imediat poliţia;

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com