Dragoș Tănase (RMGC): Din principalele 15 proiecte aurifere din Europa, România deține patru

3 octombrie 2013 10:421 comment

DSC00464Din principalele 15 proiecte aurifere din Europa, România deține patru, a declarat, joi, Dragoș Tănase, director general Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), la audierile din comisia parlamentară care analizează exploatarea minieră de la Roșia Montană.
“Industria minieră a fost foarte importantă în România. Am avut 400.000 de angajați în industria minieră din România, iar astăzi mai avem undeva la 20.000 de angajați. Producția industrială este practic la nivelul minim. România are un potențial foarte mare. Dacă luăm doar aurul, vedem că în principalele 15 proiecte aurifere din Europa, România are patru. Există un proiect la Roșia Montană, mai există unul la Rovina, unul la Certej și unul la Cluj. România are patru perimetre astăzi, are patru proiecte aurifere astăzi în derulare”, a spus Tănase.
Potrivit acestuia, dacă este demarat proiectul de la Roșia Montană, compania va putea produce 15 tone de aur pe an, ceea ce înseamnă mai mult decât toată Europa la un loc.
“Dacă le demarăm pe toate celelalte proiecte, România se profilează ca principalul producător de aur din Europa. Munții Apuseni sunt cunoscuți ca fiind patrulaterul aurifer, acolo sunt multe zăcăminte mineralizate. Există indicii de zăcăminte mineralizate în 65 de perimetre din România”, a susținut directorul general Roșia Montană Gold Corporation.
Potrivit acestuia, dacă proiectul nu se va face, statul român ar trebuie să investească 430 de milioane de dolari.
“Dacă proiectul nu se face, statul român are niște obligații să reabiliteze mediul din zona respectivă, trebuie investit în patrimoniul din zona respectivă, pentru că altfel el se degradează, galeriile și ele trebuie consolidate, costurile estimate de experții noștri ajung undeva la 430 de milioane de dolari”, a spus Dragoș Tănase.
Sursa: Agerpres

Tags:

1 Comment

  • Este incredibil cum nu stim sa profitam de resursele cu care a fost inzestrata tara asta…cine nu si ar dori sa detina astfel de bogatii, iar noi cand vine cineva cu o idee de trai mai bun noi sarim pe el…

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com