Este oficial: Din toamnă la Alba Iulia vor funcționa trei clase de tip Kronstadt

1 iulie 2013 20:570 comments

romVești bune vin din partea Consiliului Județean Alba. Din toamnă la Alba Iulia vor funcționa trei clase tip Kronstadt. Astfel elevii din Alba vor avea să învețe o meserie și să aibă un loc de muncă asigurat la finalul studilor. După câteva luni de tatonări Consiliul Județean Alba a semnat luni contractul cu 7 firme care susțin proiectul – Star Transmission, IPEC, BOSCH, Supremia, Apulum, Saturn și Transavia.
Cele trei clase vor funcționa la Colegiul Alexandru Domșa începând cu anul școlar 2013-2014. Trebuie precizat faptul că elevii care optează pentru acest tip de învățământ vor primi bursă în valoare de 200 de lei, din partea Ministerului Educației şi alţi 200 de lei, din partea agenţilor economici, pe întreaga durată a şcolarizării. În perioada școlarizării elevii vor face mai multă practică atât la școală cât și la agenții economici respectivi care vor veni cu propuneri de specializări în funcție de ce necesitate au.
În timpul studiilor elevii vor fi atent verificaţi în privinţa absenţelor şi a activităţilor pe care le au la cursuri şi la activitatea practică. Candidaţii trebuie să aibă sub 18 ani şi să fie absolvenţi de clasa a IX-a, grupul ţintă fiind de 15 – 16 ani.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com