Extinderea reţelei de canalizare cea mai importantă investiţie ce se derulează la Blaj

26 august 2013 10:091 comment

canalizareAutoritățile locale vor să profite din plin de sezonul cel mai propice lucrărilor de investiții și în special a celor privind infrastructura.
“Deși în mod tradițional luna august este una a concediilor, în mare parte pot să mă declar mulțumit de modul în care s-au derulat lucrările de investiții la Blaj. Ne capacitam în continuare astfel ca la finalul anului, atunci când vom trage linie, să fim siguri că am adus un plus în viața de zi cu zi a concetățenilor noștri”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.
Cea mai importantă lucrare de investiție care se derulează în această perioadă în municipiul Blaj este cea de extindere a sistemului de canalizare. În prezent se lucrează la refacerea stratului asfaltic după extinderea canalizării în cartierul Ciufud și pe strada Aurel Vlaicu. De asemenea au început lucrările de introducere a canalizării pe alte 3 străzi: Ceferiștilor, Costache Negri și Tiur 3. Edilii sunt preocupați de întârzierile înregistrate totuși de executantul acestui important proiect fața de graficul prezentat însa au primit asigurări că acestea vor fi recuperate până la sfârșitul anului. Lucrările de construcție la stația de epurare sunt în termenele convenite, până acum fiind executate mai mult de jumătate din lucrări.
Lucrările de amenajare a două noi parcuri se apropie de finalizare. La Parcul Timotei Cipariu sunt în curs de montare locurile de joacă pentru copii și terenul sintetic de tenis. La Parcul Mănărade se preconizează că amenajarea se va finaliza până la sfârșitul lunii octombrie.
Un alt obiectiv de mare investiție o reprezintă modernizarea Pieței mari agroalimentare, administrația publică locală stabilind ca termen de finalizare cea de doua jumătate a lunii septembrie, atunci când va fi organizată o nouă ediție a manifestarii” Bogațiile Toamnei”.
În luna august s-a încheiat și amenajarea unei săli de sport pentru Școala Generală Toma Cocișiu. Scoala unde frecventează cursurile aproximativ 600 de elevi nu a avut niciodată până acum o sală de sport proprie, elevii fiind nevoiți de multe ori să desfășoare orele de sport în parc sau la alte instituții de învățământ. Clădirea în care a fost amenajată noua sală de sport a fost achiziționată de administrația publică locală și a fost mai apoi dată în folosință gratuită școlii generale.
Se continuă si lucrările la noua gradiniță de pe Câmpia Libertății. În prezent se execută finisajele interioare, se montează gresie și faianță.
Tot în luna august s-a finalizat modernizarea a încă două străzi de pe raza municipiului. Este vorba de Iazului și Morii. Cu acestea practic Blajul mai are doar o stradă nemodernizată, strada Stefan Ludwig Roth( 150 ml), o porțiune din strada Axente Sever și o porțiune din strada P.P.Aron. Până anul viitor însă toate cele trei vor fi de asemenea modernizate, nu înainte ca toate utilitățile să fie introduse pe acestea.
O altă investiție importantă a lunii august o reprezintă schimbarea de catre Apa CTTA Blaj a conductei magistrale de apă care făcea legătura cu bazinele de apă ale orașului. Capacitatea conductei schimbate este semnificativ mai mare astfel că nu vor mai exista străzi cu un debit al apei redus.
Tot furnizorul local de apă lucrează în aceste zile la montarea unui stații de pompare in localitatea componentă Spătac. Aici , deși apa potabilă a fost introdusă încă din anul 2008, lipsa unui debit corespunzator a împiedicat locuitorii să se racordeze în mod corespunzător la conducta principală. Odată cu construirea acestei stații de pompare, problema debitului va fi rezolvată și locuitorii din Spătac vor putea beneficia în proporție de sută la sută de apă potabilă, chiar la ei în gospodării.
În această perioadă se execută și lucrări de mai mică dimensiune precum construirea de rigole la Tiur, montarea de dale pe strada Samuil Micu, reparații la gradinita din Parcul Avram Iancu sau la Spitalul Municipal.
Pentru luna septembrie estimările arată că edilii vor gestiona cel puțin 10 lucrări de investiții.

Tags:

1 Comment

  • Au facut o lucrare de mantuiala in special pe costache negri.Ma refer la guri de canal puse intr-o parte plus ca strazile au sa mai fie de acum inainte vai de mama lor pentru ca au spart aproape pe mislocul drumului pentru a baga tevile si nu au turnat strat de ciment cum era inainte in gropile facute,au turnat direct pamant care cu timpu se va lasa chear daca peste o sa toarne asfalt.Plus ca lucra si duminica si deranjeaza pe toata lumea.Si nici nu era nevoie sa sparga si sa bage conducta pe costache negri deoarece exista o conducta bagata de comunitatea de aici in urma cu vreo 8 ani de zile.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com