Familia mirelui şi bucătăreasa vinovaţi după nunta de pomină de la Bistra

2 septembrie 2013 12:210 comments

abrudDupă o săptămână de la cazul toxiinfecţiei alimentare de la o nuntă din Bistra în urma căreia 115 persoane au ajuns în spital infectate cu salmonela, inspectorii DSP Alba au finalizat ancheta în acest caz. Conform declaraţilor directorului DSP Alba, Horia Timiş, cauzele intoxicației au fost lipsa de igienă și condițiile improprii de preparare, depozitare și transport a mâncării, ce a fost pregătită integral în casa mirelui, în mare parte din produse din propria gospodărie. Din investigații a rezultat că microbul a provenit fie de la un purtător, care a intrat în contact cu mâncarea, fie din cauza preparării mâncării în apropierea unei surse bacteriene.
În urma anchetei, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale: bucătăreasa a primit o amendă de 3.000 de lei și organizatorii nunții (familia mirelui) au primit o amendă de 4.000 lei.
„În data de 27 august 2013, DSP a fost sesizat în legătură cu o posibilă toxiinfecție alimentară în urma unei nunți din comuna Bistra. În acea dată au început să apară primele cazuri, neștiindu-se ce amploare va lua situația. Primii pacienți au ajuns la spitalul din Abrud. S-au luat probe de sanitație de la locul evenimentului, de la primii bolnavi. Pe parcursul zilei pacienții au început să vină, iar din anchete s-a dedus că la nuntă au participat aproximativ 300 de persoane. A existat pericolul de a depăși capacitatea județului cu privire la numărul limitat de paturi din spitale. A fost o situație fără precedent, ce a durat trei zile. Până la urmă s-a stabilizat la 115 internați”, a spus dr. Horea Timiș.
Până luni din cei 115 de nuntaşi cu toxiinfecţie au fost externați 39 de pacienți iar 74 sunt în spitalizare continuă și vor fi externate în zilele următoare iar 2 cazuri sunt tratate la domiciliu.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com