FLORIN ROMAN CĂTRE CETĂŢENII DIN OARDA: Cetăţenii să se informeze de la surse oficiale, nu de la persoane care doresc să creeze dispute politice

10 iunie 2013 13:160 comments

CCC_0654În conferinţa de presă a PNL Alba Iulia, preşedintele filialei a făcut importante precizări privind situaţia proiectului de autostradă Sebeş-Turda, cu referire la porţiunea care trece prin Oarda, cartier al oraşului Alba Iulia.
Florin Roman a dorit astfel să alunge speculaţiile şi acuzaţiile venite pe filieră politică: unul din consilierii locali din Alba Iulia are terenuri în zona din Oarda pe unde va trece autostrada. De aici au pornit acuzaţii nefondate, menite să-i provoace pe cetăţeni, consideră Florin Roman.
„În 2008 pentru Drumul Expres s-a aprobat studiul de fezabilitate cu AVIZ FAVORABIL, prevăzânud-se demolarea a 8 case. Aşa cum ştiţi atunci nu sa-u găsit banii pentru realizarea proiectului, proiectul fiind pus la sertar.
În 2013 avem proiectul de autostradă cu traseu NEDEFINITIVAT (care poate suferi modificări). În zona caselor de la Oarda va fi un pasaj de circa 700 m, între cele două drumuri urbane, aşadar autostrada nu va trece pe terenurile oamenilor.
Care sunt discuţiile care au apărut acum? Aşa cum am anunţat şi eu şi ministrul Dan Şova şi proiectantul, va fi demolată o singură casă, dar s-a dat AVIZ NEFAVORABIL…
Soluţia găsită de Research Corporation va fi prelungirea pasajului pentru a evita demolarea a 2 case!
Şi în 2008 s-au strâns semnături, s-a aruncat vrajbă, dar s-a dat AVIZUL pentru demolarea a 8 case. De această dată avem o problemă: este cineva înregimentat politic, consilierul local Iulius Domuţa care a venit la mine în birou şi mi-a spus că are teren acolo pe unde trece proiectul autostrăzii. Iulius Domuţa cu Serviciul Urbanism au început să semene panică printre oamenii din Oarda. Dacă pe dl. Domuţa îl înţeleg de ce întreţine acest scandal, nu înţeleg Serviciul de Urbanism din cadrul primăriei Alba Iulia care îi sperie pe oameni că vor fi demolate 8 case.
Din fericire noul plan nu este aprobat, este în curs de avizare, astfel că se mai pot face modificări”, a declarat Roman.
Prin intermediul presei, Florin Roman a ţinut să facă un apel către cetăţenii din Oarda: „Fac apel la cetăţeni să-şi ia informaţii oficiale, să înţeleagă că pe actulul traseu se va demola o singură casă, să nu-şi ia informaţii de la persoane interesate să creeze dispute politice.
Dacă citiţi sesizările cetăţenilor veţi vedea că 2 cer revenirea pe vechiul traseu, iar alţii cer ca autostrada să ocolească Oarda”.
Roman a ţinut să sublinieze un aspect: „Primăria a dat AVIZ NEGATIV pentru acest plan pentru că Planul Urbanistic General este în fază de avizare. După ce vom avea certificatul de urbanism va urma Studiul de Fezabilitate… Am primit AVIZ NEGATIV de la Unirea, Aiud, Sântimbru, dar aceste avize nu vor opri autostrada”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com