FLORIN ROMAN DESPRE DISPONIBILIZĂRI: Din instituţiile deconcentrate pleacă acasă doar „cine taie frunză la câini”

23 iulie 2013 15:082 comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERADupă ce PDL-istul Dorin Nistor a anunţat că 50 de funcţionari ai Direcţiei Finanţelor Publice Alba vor fi daţi afară, liberalul Florin Roman vrea să liniştească lucrurile. Roman susţine că vor pleca doar cei care „taie frunză la câini” sau, după cum spune Ordonanţa de Guvern, 4% din personalul fiecărui minister.
Roman a explicat ce se va întâmpla la Direcţia Finanţelor Publice Alba: „Practic întreg serviciul se desfiinţează, iar personalul din acel serviciu urmează să fie preluat prin concurs la nivel de regiune sau, în urma reorganizării, la nivel judeţean în cadrul altor servicii sau direcţii care sunt descoperite şi care în general au atribuţii de colectare şi control. În nici un caz nu poate fi vorba de o epurare politică. Epurare politică era dacă din serviciul resurse umane puteam să dau afară pe X sau pe Y, care nu sunt înregimentaţi politic la partidul care guvernează în prezent România, dar acum e vorba de desfiinţarea unui întreg serviciu, unde nu te întreabă nimeni cu ce partid simpatizezi”.
În urmă cu două săptămâni Dorin Nistor, fostul şef de la Garda Financiară Alba anunţa faptul că 50 de salariaţi ai Finanţelor Publice Alba vor rămâne fără slujbe după reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Nistor a declarat că prin reorganizarea ANAF-ului toate serviciile suport ale Finanţelor Publice, contabilitate, resurse umane, etc, vor fi transferate structurii regionale, la Braşov.
Săptămâna viitoare vor fi anunţate normele de aplicare a Hotărârii de Guvern prin care s-a decis concedierea a 4 la sută din angajaţii ministerelor.

Tags:

2 Comments

  • Va spun sincer, nu pleaca acasa cine taie frunze la caini, ci raman in serviciu cine taie frunze la caini. Pleaca cei cu studii medii care au o vechime in spate si o experienta in control sau contab dar raman cei cu diploma facuta la Spiru Haret care ….nu stiu nimic! care au facut facultate lund testete de pe internet.Asa ca numai vrem competenta ci sa avem o diploma.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com