Florin Roman: În acest moment nu sunt datorii la constructorul de pe tronsonul II al autostrăzii Orăștie-Sibiu

22 martie 2013 15:111 comment

autostrada sid

Vineri în cadrul conferinței de presă a PNL Alba, purtătorul de cuvânt al liberalilor din Alba aținut să facă facă anumite precizări referitoare la compania STRACO Grup SRL – canstructorul tronsonului II al autostrăzii Orăștie – Sibiu, după ce în mass media au apărut informații potrivit cărora firme din Alba care lucrează la construirea autostrăzii se află în pragul falimentului din cauza faptului că CNADNR nu plătește pentru lucrările efectuate.
Florin Roman a precizat că în urma discuției cu directorul CNADNR, Mircea Pop, acesta i-a confirmat că în acest moment
nu există niciun fel de datorie pentru constructorii de pe coridorul 4 și  că toate plățile sunt la zi.

“În această dimineață am luat legătura cu Mircea Pop director interimar al Companiei Naționale pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale din România care mi-a confirmat că nu există niciun fel de datorie pentru constructorii de pe coridorul 4 și  că toate plățile sunt la zi.

La  noi în județul Alba problema apare pe Vințu – Cunța unde lucrează firma Straco. În legătură cu această situație vreau să vă spun următoarea poveste interesantă. Lucrurile au mers bine la firma Straco până anul trecut, când, după un model care seamănă izbitor cu cel de la firma Romstrade, contractele celor care prestau servicii pentru firma Straco, cea care a câștigat licitația pentru realizarea autostrăzii pe acest tronson, nu mai erau directe cu firma Straco ci cu firma Straco Mix și Straco SuperMix. Banii ajung la constructor și cei care nu plătesc sunt constructorii.

Mai mult decât atît, de câteva zile firma Straco SuperMix a intrat în insolvență, ca urmare a unei hotărâri a instanței Tribunalului, ceea ce înseamnă că toți cei care au de încasat bani se vor înscrie la masa credală pentru a-și recupera banii. Mie mi se pare foarte straniu că aceste probleme apar doar la firmele de casă ale PDL, cum este cazul Romstrade și Straco, care au fost abonate la banul public pe vremea Partidului Democrat Liberal.

Oamenii aștia nu înțeleg că a trecut vremea în care în calitate de oameni de casă ai PDL, ca asfaltatori deștepți, făceau ce vroiau în țara asta.

Din păcate această situație conduce spre faliment și firmele care au subcontractat lucrările de la acești constructori, pentru că ele și-au plătit TVA-ul, și-au plătit taxele și impozitele și practic ei nu încasează. La nivelul județului Alba vorbim de câteva zeci de miliarde de lei.

Prin urmare, dacă constructorul Straco va continua să mintă că nu aprimit baniii de la CNADNR înseamnă că ceva e putred pe tronsonul Cunța-Vințu. „

Din acest motiv le sugerez celor care au contracte cu Straco să facă un demers comun și să meragă împreună cu totți muncitorii la constructor pentru că banii lor sunt acolo. Cnadnr-ul nu poate interveni în contractele dintre două firme private.” a declarat Florin Roman.

Tags:

1 Comment

  • De ce nu ati pus clauza contractuala,==interzicerea subcontractarii lucrarilor dupa cistigarea licitatiei??Voi nu mai stati ca timpul trece si actionati repede–normal ar fi ca sa se lucreze numai cu firma mama-straco-

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com