Florin Roman: Lucrările pregătitoare depunerii cererii de finanţare pentru autostrada Sebeş-Turda sunt în linie dreaptă

7 mai 2013 12:411 comment

hartaÎn cadrul conferinței de presă a PNL Alba, vicepreședintele organizației județene, Florin Roman a spus faptul că măsurătorile topo şi geologice de la autostrada Sebeş-Turda se vor finaliza până la sfârşitul lunii iunie, iar studiul de fezabilitate va fi refăcut până în septembrie, lună în care statul român va depune la Comisia Europeană cererea de finanţare pentru această investiţie. Potrivit vicepreşedintelui PNL Alba, Florin Roman, după semnarea contractului se va trece la etapa de achiziţii.
Lucrările pregătitoare depunerii cererii de finanţare pentru autostrada Sebeş-Turda sunt în linie dreaptă. Măsurătorile din teren vor fi terminate în maximum două luni de zile, după care va fi refăcut studiul de fezabilitate.
„În 28 iunie se vor finaliza măsurătorile topografice şi geotehnice, iar până în septembrie va fi refăcut studiul de fezabilitate, se vor depune cererile de finanţare şi de rambursare şi vor demara procedurile de achiziţii”, a declarat Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba.
În momentul în care studiul de fezabilitate va fi actualizat, dar nu mai târziu de septembrie 2013, statul român va putea depune cererea de finanţare şi va semna cu CE contractul privind autostrada. După aceea urmează etapa de achiziţii, care va dura câteva luni, în funcţie de termenele prevăzute în caietul de sarcini pentru clarificări, contestaţii, etc. Cel mai probabil lucrările vor demara la începutul anului 2014, dar acestea vor trebui să fie finalizate până la finele lui 2015, când va fi plătită ultima cerere de rambursare.
Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime de 74 km şi va costa 920 de milioane de euro, din care 85% reprezintă contribuţie a Uniunii Europene.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com