Florin Roman: Majoritatea PDL – PPDD din Consiliul Local Alba Iulia a mai pus o cruce fotbalului albaiulian. Juniorii de la Unirea riscă să fie scoși în stradă

5 aprilie 2013 09:590 comments

roman 358Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a atacat în termeni duri decizia consilierilor locali din Alba Iulia, cei ai PDL și PPDD, după ce aceștia au aprobat în ultima ședință de CL a municipiului Alba Iulia întreruperea contractului de comodat pentru stadionul din Cetate cu cei de la Clubul Unirea, intrat în insolvență la începutul acestui an și astfel juniorii de la acest club, care mai evoluează în competiții fotbalistice, riscă să nu mai aibă unde să se antreneze.
Deşi aleşii liberali au încercat să amâne discutarea proiectului, pentru o dată ulterioară, în cele din urmă, în şedinţa de ieri a Consiliului local Alba Iulia, s-a decis (10 voturi pentru, 8 abţineri şi 3 împotrivă), reziliarea contractului de comodat (nr. 16.974/ 2005, valabil până în luna august a acestui an) dintre Consiliul Local al municipiului Alba Iulia şi SC Fotbal Club Unirea 2006, începând cu datat adoptării prezentei hotărâri.
Consecinţele teoretice ale acestei decizii se rezumă astfel: actualii conducători (preşedintele Mihai Dăscălescu şi directorul sportiv Florian Brumaru) să părăsească birourile din incinta arenei, iar juniorii „alb-negrii” nu ştiu dacă vor mai putea să-şi dispute meciurile interne pe „Cetate”.
Menţionăm că săptămâna trecută derby-ul judeţean FC Unirea Alba Iulia – LPS Sebeş la juniori s-a jucat pe terenul central, iar Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba a declarat miercuri că pentru salvarea fotbalului albaiulian este nevoie de o altă societate.
“Majoritatea PDL – PPDD din Consiliul Local Alba Iulia a mai pus o cruce fotbalului albaiulian. După ce Unirea a fost îngropată înainte de aniversarea a 90 de ani de la înființare, ultima victimă a acestei majorităţi din Consiliului Local este cea a grupelor de copii şi juniori de la Unirea. Din aceste grupe au plecat fotbaliști de naționala precum Grozav sau Stanciu. Binomul PDL – PPDD a votat întreruperea contractului de comodat pentru stadion, deci juniorii nu vor mai avea unde să joace. Şicanele în războiul primăriei cu acești copii talentaţi au pornit în urmă cu câteva luni când juniorilor nu li s-a mai asigurat nici transportul la terenul de antrenament la Oarda. Propunerea consilierilor PNL de amânare a proiectului a fost respinsă de binomul PDL – PPDD. De acum pe stadion vor putea paşte oile sau vacile. Nu măr miră însă ca acești adversari ai fotbalului să râdă stadionul Cetate pentru un mall. E incredibil cum pot să distrugă acești politicieni viitorul unor copii” a spus vicele CJ Alba, Florin Roman.
Acesta a venit și cu soluție în cazul în care Primăria Alba Iulia nu va reveni în acest caz: “Astăzi am discutat cu dl primar al comunei Galda, dl Romulus Raica, un mare iubitor al sportului şi am convenit că dacă primăria Alba Iulia nu revine asupra deciziei de a scoate juniorii Unirii afară de pe stadionul Cetate, din toamnă copiii se vor putea antrena şi juca la Galda. Am discutat şi cu un investitor privat posibilitatea de a susţine finaciar transportul copiilor dus-întors la Galda pentru antrenamente şi jocuri oficiale. Ce ar mai fi de spus la asemenea aberaţii? Deja s-a întins prea mult coarda, iar copiii nu au nici o vină în acest jos stupid”.

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com