FMI: Avantajele economice ale proiectului de la Roşia Montană sunt evidente

5 noiembrie 2013 11:5310 comments

rosia

Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu este în postura de a face recomandări Guvernului român privind proiectul Roşia Montană, pentru că acest proiect are implicaţii care depăşesc aria de expertiză a FMI, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentantul rezident al FMI în România, Guillermo Tolosa, citat de Romania TV.
„Proiectul Roşia Montană are ramificaţii importante care merg dincolo de domeniul nostru de expertiză, este vorba de un impact de mediu. Nu suntem în postura de a recomanda Guvernului ceva”, a spus Tolosa.
Potrivit acestuia, avantajele economice ale proiectului sunt evidente, iar impactul asupra veniturilor bugetare este, de asemenea, clar, dar aceste lucruri reprezintă doar o parte a imaginii de ansamblu a proiectului, mai arată cei de la Romania TV.
Pllenul reunit al Parlamentului a adoptat în 22 octombrie, cu largă majoritate, proiectul de hotărâre care prevede prelungirea termenului de depunere a raportului pe care Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului referitor la proiectul de lege privind măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţii miniere în România.

sursa: romania tv

Tags:

10 Comments

  • s-au pronuntat deja specialistii de la Comisia Europeana si au spus ca proiectul de la Rosia respecta toate normele europene de mediu, asadar este sigur. Cred ca ar fi cazul sa se porneasca proiectul, ca sa inceapa sa intre beneficiile in economie!

  • Cred ca ar fi cazul sa mai asteptam pana are Romania capacitatea de a exploata in interesul sau, nu al strainilor…

  • @Marius tinand cont ca 78% din beneficiile proiectului raman in Romania, fara sa scoatem niciun leu de la buget, proiectul asta e in interesul nostru, nu al strainilor.

  • am asteptat destul! Acest proiect este bun pentru Romania si genereaza locuri de munca! DA pentru reinceperea mineritului la Rosia Montana!

  • RMGC investeste in patrimoniu mai mult decat o face statul roman. Fara sa scoata un gram de aur, a pus bazele celui mai mare program de cercetare arheologica din Romania si a restaurat deja prima casa din Rosia Montana – casa nr 325. Pana sa vina RMGC in zona nici nu se stiau prea multe de patrimoniul cultural din Rosia.

  • Romania are nevoie de un proiect bun, si acum are ocazia sa castige in urma acestui proiect

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com