Foștii angajați ai Metalurgica Aiud își primesc drepturile salariale restante

23 august 2013 10:320 comments

400-de-muncitori-de-la-Metalurgica-Transilvania-Aiud--in-somaj-tehnicRecent, prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer a fost informat că, în urma intervențiilor sale repetate și susținute la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, banii necesari pentru plata drepturilor salariale restante ale persoanelor disponibilizate de la Metalurgica Transilvană Aiud au fost alocați și vor ajunge la foștii angajați ai întreprinderii aiudene până cel mai târziu la sfârșitul lunii septembrie.
Intervențiile prefectului la București au avut loc în urma protestelor din primăvară ale persoanelor disponibilizate de la Metalurgica Transilvană Aiud, nemulțumite de faptul că nu li s-a efectuat plata creanțelor salariale, la care au dreptul conform contractului colectiv de muncă. La sfârșitul lunii mai, în cadrul manifestațiilor foștilor angajați ai Metalurgica Transilvană Aiud, prefectul Gheorghe Feneșer s-a întâlnit de mai multe ori cu zecile de protestatari, promițându-le că va face tot ceea ce este posibil pentru ca problema lor să fie rezolvată.
Insistențele la București ale prefectului de Alba nu au rămas fără ecou. Chiar dacă Fondul de Garantare al Guvernului României nu dispunea de fondurile necesare pentru a putea asigura plata tuturor creanțelor salariale, mai ales că nu doar foștii angajați ai Metalurgica Transilvană Aiud se confruntau cu această problemă, prefectul a obținut, încă din primăvară, promisiunea că Aiudul este în topul listei de priorități. În toată această perioadă, prefectul Gheorghe Feneșer a susținut la minister cauza persoanelor disponibilizate de la Metalurgica Transilvană. Secretarul de stat Codrin Scutaru este cel care, astăzi, i-a dat prefectului Gheorghe Feneșer răspunsul pe care îl aștepta. „Am primit confirmarea că, cel mai târziu până la sfârșitul lunii septembrie, toți foștii angajați ai Metalurgica Transilvană Aiud își vor primi integral drepturile salariale restante, prevăzute în contractul colectiv de muncă”, a precizat prefectul de Alba.
Referitor la protestatarii cu care a avut repetate discuții pe această temă, prefectul Gheorghe Feneșer a subliniat că a rămas impresionat de atitudinea lor. ”Acești oameni, care și-au pierdut locurile de muncă după zeci de ani în care au lucrat la Metalurgica Aiud, deși dezorientați și disperați, cu prea puține alternative la îndemână, au protestat pentru drepturile lor într-un mod foarte civilizat și au dat dovadă de o stăpânire de sine extraordinară, dată fiind situația în care se aflau. Liderul de sindicat, domnul Teodor Boancă, mereu prezent la discuții, a fost, la rândul său, mai mult decât înțelegător și le mulțumesc tuturor pentru răbdare. În calitatea mea de reprezentant al Guvernului în teritoriu, am făcut tot ce a ținut de mine pentru ca problema lor să fie rezolvată și sunt bucuros că le pot da, în sfârșit, vestea cea bună”, a mai declarat prefectul județului Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com